(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

V tednu od 26. do 30. marca smo na centralni šoli in podružnicah obeležili teden pisanja z roko. Potekalo je veliko aktivnosti, s katerimi smo želeli učencem približati pomen in prednosti pisanja z roko.

Misli o družini in mamicah

Učenci iz Zibike so lepo napisane misli o družini vstavili v čudovito izdelane okvirje. Pisali so tudi voščila svojim mamicam in drug drugega razveseljevali z ročno napisanimi mislimi za lepši dan.

[Galerija ni najdena]

Učenci 1. c so o mamicah napisali izvirne misli.

[Galerija ni najdena]

 

Misli, pisma in recepti

V 1. in 2. razredu na Svetem Štefanu so se pogovarjali o pomenu pisanja z roko. Učenci so razmišljali o pomladi, o svojih mamah in o čistilni akciji, ki so jo izvedli v začetku tedna. Njihove zapise si lahko preberete na povezavi MISLI UČENCEV.

V OPB Sveti Štefan so z roko pisali pisma velikonočnemu zajčku in recepte za praznične jedi.

[Galerija ni najdena]

Pisanje grafitov

V OPB Mestinje so ustvarjali grafite. Pisali in risali so jih tudi v OPB na centralni šoli.

Pisanje voščil za velikonočne praznike

Tretje- in četrtošolci podružnice Šentvid so izdelali in napisali voščilnice za veliko noč, petošolci so izdelali plakat, pri OPB pa so pisali na velikonočna jajčka.

[Galerija ni najdena]

 

Učenci 2. c so velikonočna voščila napisali v angleščini.

[Galerija ni najdena]

 

Učenci iz Mestinja so z roko napisano velikonočno voščilo poslali ravnatelju in županu.

[Galerija ni najdena]

 

Raznolikost naših pisav

Učenci podružnice Mestinje in njihovi učiteljici Tanja Kusić in Monika Jug so na list papirja napisali „To je moja pisava. Kakšna pa je tvoja?“ in se podpisali. Poglejte, kako različne so njihove pisave! Kot prstni odtis, nobena ni enaka.

[Galerija ni najdena]

 

Učenci, prepoznate pisave svojih učiteljev?

Deset učiteljev je z roko napisalo zanimivo misel, nekateri so pisali o vsebini svojega predmetnega področja, drugi so razmišljali o pomenu pisanja z roko. Rokopisi so razstavljeni v avli šole. Naloga učencev je, da si jih ogledajo in skušajo ugotoviti, čigava je pisava. Izpolnijo priložen listič in ga vržejo v škatlo.

[Galerija ni najdena]

 

Zbiranje receptov

Zbiramo ročno napisane recepte za jedi iz hrane, ki nam pri obrokih ponavadi ostane. Radi pišemo z roko povezujemo s projektom Hrana ni za tjavendan.

 

Starejši rokopisi

Hranite doma rokopis svojih prednikov? Učenci, prinesite ga v šolo. Njegovo kopijo bomo postavili na ogled.

Pisanje voščil

Z dejavnostmi smo začeli že prejšnji teden, ko so učenci 2., 3. in 4. razredov z roko pisali voščila ob materinskem dnevu. Pa ne samo to – ročno so izdelali tudi voščilnice. Utrinki so iz 2. c. Za mamice so ustvarjali tudi na podružnicah.

[Galerija ni najdena]

 

7. d je izdelal prav posebne voščilnice. Učenci so na srčke z roko napisali lastnosti svojih mam: lepa, prijazna, potrpežljiva …

[Galerija ni najdena]

 

Pri izbirnem predmetu čebelarstvo so se povezali s projektom Odgovorno s hrano in iz medenega testa izdelali srčke, ob tem pa spoznavali še našo kulturno dediščino (dražgoški kruhek) – saj veste, da je letos celo leto posvečeno njej. Posvetilo mamam so na voščilnice napisali z roko.

Tudi v Šentvidu so bili zelo ustvarjalni. Pisali so voščila svojim mamicam in uslužbenkam – mamicam na šoli.

[Galerija ni najdena]

 

Dostopnost