(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si

Da je bil začetek novega šolskega leta prijetnejši in bolj razgiban, smo v organizaciji DPM-ja izvedli kar nekaj zanimivih aktivnosti.

V začetku septembra smo se odpravili na Šmarno goro, kjer smo po napornem vzponu bili deležni čudovitega razgleda na Ljubljansko kotlino. Ker smo že ravno bili v naši prestolnici, smo obiskali tudi živalski vrt. Ob vodenju smo si ogledali najbolj zanimive živali, najpogumnejši pa smo dobili okoli vratu tudi kačo.

V naslednjem tednu smo obiskali Pikin festival. Ustvarjali smo v različnih športnih in ustvarjalnih delavnicah, se sprehodili skozi Pikin bazar, seveda pa smo tudi malce zapravljali in si kupili kakšen spominek.

Jesenske aktivnosti smo nadaljevali še z dvema pohodoma, in sicer s pohodom na Črno jezero, kjer smo prehodili Urškino učno pot in si s tem prislužili vsak svoj kos torte.

Zaključili pa smo s tradicionalnim kostanjevim piknikom na Boču. V čudovitem vremenu smo pekli pokovko in kostanj, se družili in zabavali ob športnih igrah, predvsem pa smo uživali in se čudili lepotam narave in se vrnili domov polni novih vtisov.