(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

Na Osnovni šoli Šmarje pri Jelšah smo že drugič priredili šahovski turnir v spomin na dolgoletnega predsednika šmarskega šahovskega kluba g. Avguština Cverlina, ki je požrtvovalno razdajal svoje znanje in šah približal mnogim generacijam otrok. Združili smo ga z Miklavževim turnirjem, katerega pobudnik je bil pred enajstimi leti prav g. Avgust. Učenci se šolskih turnirjev radi udeležujejo. Sodelovalo je lepo število mlajših in malo starejših šahistov, vseh je bilo kar 36. Odigrali so pet kol, nato je sledila podelitev medalj najboljšim v posameznih kategorijah. Med mlajšimi fanti so prva tri mesta zasedli Jan Drozg (3. r. Kristan Vrh), Matevž Čakš (3. b) in Anže Čokl (2. r. Kristan Vrh),  med starejšimi pa Tilen Drama (7. b), Jakob Gobec (6. d) in Tadej Dimec (9. a). Medalje smo podelili tudi dekletom. Med mlajšimi so jih prejele Tija Mikez (2. c), Lara Karić (2. b) in Neža Žaberl (2. c), med starejšimi pa Ulla Muzel (6. b) in Ana Marija Plevnik (6. a).

Na nadobudne šahiste ni pozabil niti Miklavž, ki je v sodelovanju s sponzorji in predsednikom šahovskega kluba Dominikom Košičem bogato napolnil darilne vrečke ter vsakega razveselil s svojimi dobrotami.

Zahvaljujemo se g. Košiču za tvorno sodelovanje, šahovskim sodnikom Mirku Koširju, Silvestru Šrimfu in Adolfu Maršu, da so pozorno spremljali dogajanje na šahovnicah, in vsem sponzorjem, s pomočjo katerih so bile Miklavževe vrečke polne dobrot.

Dostopnost