(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

Prazniki se hitro bližajo in z učenci iz podružnične šole Mestinje smo se na njih dodobra pripravili. Pri podaljšanem bivanju smo bili vseskozi zelo ustvarjalni in z našimi izdelki polepšali našo šolo, da je tudi ona pripravljena na praznike in zimo. Sodelovali smo v mednarodnem likovnem natečaju »Bodi umetnik«, izdelali  številne zimske dekoracije,  ptičje hišice iz odpadlega tetrapaka, spletli kapice iz volne in še mnogo drugih lepih stvari. Pripravili smo si tudi čisto pravi »Kino dan« s kokicami in z vsem kar spada zraven. Pozabili pa nismo niti na pisma Miklavžu in Božičku.

V torek, 17. decembra, pa smo spekli dišeče medenjake, s katerimi se bomo sladkali zadnje šolske dni pred prazniki.

Učenci so predpraznično peko opisovali takole:

»Danes smo pekli piškote. Bilo je zelo zabavno. Najprej smo si umili roke, kasneje smo zaščitili mize. Učiteljica nam je pokazala, kako moramo razvaljati testo in potem smo delali sami. Najbolj mi je bilo všeč, ko smo valjali testo in risali na piškote. Dišalo je čisto po celi šoli.«  (Daša Verbek, 4. M)

»Najljubše mi je bilo risati na piškote.« (Žan Horvat, 2. M)

»Najboljše mi je bilo valjati testo in okrasiti piškote.« (Maša Zorin, 2. M)

»Danes smo pekli medenjake. Skupaj smo valjali testo in delali z različnimi modelčki. Najljubše mi je bilo medenjake krasiti.« (Viktor Smole, 4. M)

»Najljubši dogodek mi je bil, ko smo z barvami barvali medenjake.« (Fran Verbek, 3. M)

»Najboljše mi je bilo, ko smo risali po keksih.« (Jaka Halužan, 2. M)

»Danes je bilo zelo zabavno, ker smo v podaljšanem bivanju pekli piškote. Najprej smo si umili roke in smo šli delati piškote.« (Eva Kampuš, 3. M)

»Najljubše mi je bilo, ko smo risali na piškote. Skupaj z Vikijem in Lovrom smo bili dobra skupina. Piškoti so bili zelo dobri.« (Rok Horvat, 4. M)

»Danes smo pekli piškote. Zelo sem se zabavala, ko sem krasila in valjala piškote. Dišala je cela šola.« (Leja Sojč, 3. M)

Dostopnost