(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

STARŠI, PRIHAJAMO …

 

Dragi starši, vaši otroci se počasi poslavljajo od belih strmin (vsaj tiste, po kateri so se spuščali eni hitreje, drugi počasneje) na Arehu.

Teden je naokoli, zimska pravljica v petek, 7. februarja,  dobi še  – počil je lonec in  pravljice, imenovane  zimska šola v naravi, bo konec. Zagotovo pa ne bodo učenci 6. b in 6. c pozabili na vse zabavne, boleče in manj boleče prigode na snegu, v sobah, na sprehodih, na zabavi … Vsi so odšli v hribe s ciljem smučati in uživati v naravi. Tisti, malo mlajši v zrelih letih (v prevodu učitelji), so jih spomnili na slovenske smučarske legende, Križaja, Petroviča, Svetovo, mlajši pa njih na Tino, Ilko … Bistveno sporočilo enih in drugih pa je spoznanje, da je potrebno v športu najprej uživati, potem pa z moooočno voljo delati, garati in se marsičemu odpovedovati, če hočeš postati uspešen.

In naši učenci so bili prav vsi uspešni: eni zato, ker so si upali od doma za pet dni brez družine; drugi zato, ker so se prvič pogumno postavili na smuči in se spustili po beli progi; tretji pa, ker so zmogli dokazati, da je v krogu prijateljev najlepše in tudi najbolj zabavno, saj so skupaj  lažje prebrodili utrujenost in domotožje, ki se je tu pa tam prikradlo zvečer v posteljo. Pa še  mobilnih naprav nismo pogrešali in s  tem  dokazali –  če je volja, je tudi pot.

V petek popoldne  se naši šestošolci z učitelji vračajo in vam veselo sporočajo, da jih pričakajte pred šolo ok. 15. ure.

Do takrat pa:

SREČNO, smučarji!

 

Dostopnost