(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

Učenci 3. in 4. razreda v OŠ Sveti Štefan so izdelali štiri različne logotipe za projekt Erasmus+. Pri oblikovanju logotipa so izhajali iz gesla projekta “Let me tell you a story”. Upoštevali so vse vključene države in jih prikazali s pomočjo zastav posameznih držav.

Lili in Laura sta za vsako državo izdelali otroka, ki v rokah drži knjigo iz zastave. Otroci stojijo na črkah, ki sestavljajo zapis Erasmus+ in s tem kažejo, kako trden je ta projekt.

Lovro in Matic sta dobila idejo povezano z vlakom. Vsak vagon vlaka predstavlja eno državo, so pa prav vsi vagoni med seboj povezani, tudi z mislijo Let me tell you a story. Vlak predstavlja tudi simbol potovanja med državami in sodelovanje. Je pa to vlak, ki predstavlja Erasmus +.

Eva, Inaja in Tian so otroke oblekli v majice iz zastav držav, ki sodelujejo pri projektu. Stojijo na knjigi in nam želijo povedati zgodbo.

Lana, Matic in Žan pa so se poigrali z besedo pravljica v vseh šestih jezikih. Glede na to, da živimo v modernem svetu so želeli pokazati, da si lahko med državami pripovedujemo pravljice tudi po telefonu. Tako bomo lahko ohranjali stike tudi ko se bo projekt končal.

Dostopnost