(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

NOČ BRANJA,

NOČ ZNANJA,

NOČ SPANJA.

NOČ ZABAVE,

NOČ SMRČANJA,

NOČ, KI JO JE VREDNO PONOVITI.

V noči branja je bilo zelo, zelo fino, da smo lahko prespali v šoli, zunaj smo opazovali zvezde, ustvarjali… . Super je bilo, da smo lahko bedeli do 23.30 . Bilo je odlično. Upam, da še kdaj.

Lili, 3.r

Na noči branja je bilo zelo fajn pisati s peresom in gledati zvezde. Poslušali smo tudi pravljice in  spali.

Laura, 3.r

Všeč mi je bilo, ko je imela učiteljica Patricija zmajčkovo pižamo in ko smo odkrili čokoladne zlatnike v zakladu. Všeč  mi je še bilo, ko smo igrali Žusemske legende in ko sem igral razbojnika, ki je ugrabil grofično Ano. Fajn je bilo, ko smo šli  skupaj spat.

Patrik, 2.r

Meni je bilo všeč takrat, ko smo igrali »igrco« o grofični Ani. Všeč mi je bilo tudi takrat, ko smo poslušali legendi, ki sta ju pripovedovali učiteljici Silva in Marta. Zelo zanimivo je bilo gledati in z laserjem kazati zvezde na nebu. Izvedela sem, da je Venera planet, ne zvezda. Všeč mi je bilo odkriti zaklad, v katerem so bili čokoladni zlatniki, ki smo jih z veseljem pojedli. Večerjali smo zelo dobro pico z različno zelenjavo. Po napornem večeru, sem rada zlezla v svojo spalno vrečo in zaspala.

Zala, 2.r

V noči branja mi je bilo skoraj vse všeč. Najboljše mi je bilo, ko smo opazovali zvezde. Vesel sem, da si je učiteljica Martina vzela čas za nas in nas naučila veliko novega. Fajn je bilo,  ker smo lahko uprizorili legendi žusemske grofije. Nepozabno je bilo doživetje, da sem lahko noč preživel v šoli.

Lovro, 3. r

Meni je bilo všeč takrat, ko smo zjutraj odprli zaklad. Všeč mi je bila tudi učiteljica za podaljšano, ko je prišla oblečena  v zmajčka in nam je prebrala knjigo o žusemskem zakladu. Zanimivo je bilo spoznati skoraj vse legende o Žusemskem gradu.

Gabrijel, 1. r

Všeč mi je bil obisk zmajčka in ko smo ponoči gledali zvezde. Spoznala sem kateri planeti še obstajajo. Všeč mi je bilo, ko smo ponoči svetili z zelenim laserjem. Ni mi bilo všeč , ko smo šli spat in so se nekateri pogovarjali in nisem mogla zaspati.

Tajda, 1. r

Všeč mi je bilo spoznati še druge planete in ko smo šli spati. Zanimivo je bilo poslušati legende in ko smo izdelovali zlatnike, pisali pismo in ga zapečatili. Ni mi bilo všeč, ko smo zjutraj šli domov, ker mi je bilo v šoli lepo. Jaz bi vsako noč  preživela v šoli.

Ajda, 1. r

Všeč mi je bilo, ko smo gledali zvezde in ko smo poslušali pravljico o grofični Ani. Zanimiva je bila igra, ki smo se jo ponoči igrali zunaj. Pri planetih, ki sta bila  blizu, smo počepnili, ko sta bila daleč, pa vstali. Želim si še prespati v šoli, ker je to fajn in zanimivo.

Pavel, 1.r

Meni je bilo všeč, ko smo z laserjem svetili v zvezde. Spoznali smo Venero, ki je najsvetlejša »zvezda » v resnici planet in zvezdo Sirij. Rad sem sodeloval pri igri o majorju, ki je po riti udaril dojenčka »cesarčka« . Preden smo šli spat, je prišel zmaj in zjutraj smo nagnali kačo, ki je stražila zaklad. Lepo je bilo izdelati svoj cekin in s peresom narisati pismo ter ga potem s svečo in voščenko zapečatiti. Zapečateno pismo sem odprl doma.

Jan, 1.r

Rad sem prišel prespati v šolo. Vem, da je zmaj bral zgodbo in to je bila učiteljica  Patricija. Všeč mi je bila legenda o Žusemskem gradu in grofični Ani, ki jo je pripovedovala učiteljica Marta. Zanimivo je bilo gledati zvezde in jih poiskati z laserjem.

Anže, 1. r

Najboljše mi je bilo takrat, ko smo gledali zvezde in poslušali Žusemske legende.

                                                                               Tian, 4.r

V petek smo gledali zvezde: Mali voz in Veliki voz, Orionov pas, Sirij, ozvezdje Zmaja, … . Zvečer smo jedli pico. Spat smo šli ob polnoči. Za zajtrk smo imeli krofe.

Inaja, 4.r

Najprej smo si pripravili ležišča. Potem smo šli ven in si ogledali zvezde. Zdaj vem,  kje je zvezda Severnica, Veliki voz in Mali voz, Orionov pas in Venera. Šli smo noter in pojedli pico. Malo kasneje smo odšli pisati in risati; izdelali smo tudi svoj kovanec. Zjutraj smo dobili cekine in odšli domov.

Žan, 4.r

V petek zvečer, ko smo imeli noč branja, smo zvečer odšli na igrišče in v temi, s teleskopom opazovali zvezde. Nato smo si pripovedovali Žusemske legende. Kmalu smo se odpravili k večerji. Večerjali smo pico. Nato smo odšli spat.

Eva, 4.r

Bilo je fino. Najbolj mi je bilo všeč, ko smo gledali zvezde.

Matic, 4.r

Ko smo prišli v šolo, na noč branja, smo si vsi hitro postlali blazine in pripravili svoja  počivališča. Potem smo šli ven na igrišče in  opazovali zvezde. Našli smo Sirij, Orion, Orionov pas, ozvezdje Zmaja, Mali voz in Veliki voz ter zvezdo Severnico. Ko smo se vrnili v razred smo pisali s peresi in palčkami ter izdelali cekine.  Potem smo imeli kviz in po kvizu smo imeli večerjo. Večerjali smo dobro zelenjavno pico. Po večerji smo poslušali Žusemske legende in jih »zaigrali«. Utrujeni smo se odpravili spat.  Takrat je k nam prišel zmaj in hvala bogu tudi hitro odšel. Potem smo lahko zares zaspali. Zjutraj  smo se posladkali s krofi. Potem smo pregnali iz »Žusemskega gradu« kačo in odprli zlato skrinjo. V njej so bili čokoladni cekini. Potem smo odšli domov.

Lana, 4.r

 

Iz vsega, kar so povedali in zapisali učenci,  »šolski spavači«, lahko razberemo, da sta jim bila noč in večer v šoli všeč. Vemo, da si takšnih noči še želijo. 

Učiteljice pa smo si tudi edine, da je nočno smrčanje v šoli, koristno. Ugotavljamo, da so si  veliko zapomnili, hkrati se zavedamo, da je to posebno  doživetje, ki bo ostalo za celo življenje.

Dostopnost