(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

Spoštovani starši!

Obveščamo vas, da je Vlada Republike Slovenije še  za sedem dni podaljšala ukrepe za zajezitev in obvladovanje epidemije s COVID-19, kar za šole in vse učence pomeni še naprej  izvajanje izobraževanja na daljavo tudi v naslednjem tednu od ponedeljka, 30. 11. 2020, do petka, 4. 12. 2020.

MIZŠ je šole z okrožnico obvestilo tudi o spremembi šolskega koledarja za  tekoče šolsko leto 2020/21 in o spremembi v zvezi z ocenjevanjem znanja učenk in učencev, o čemer boste podrobno  starši in učenci obveščeni s strani razrednikov in učiteljev pri posameznih predmetih. Glavna sprememba v zvezi z vzgojno-izobraževalnim delom je ta, da bo v tem šolskem letu po sklepu ministrice za šolstvo namesto dveh ocenjevalnih obdobij samo eno, ki bo trajalo med 1. 9. 2020 in 24. 6. 2020 (za 9. razrede do 15. 6. 2020).  Temu primerno se prilagodi pri posameznih predmetih tudi minimalno število ocen, ki jih mora učenec pridobiti v okviru ocenjevanja znanja.

V času pouka na daljavo bo  poudarek še naprej na doseganju zastavljenih učnih ciljev in sprotnem preverjanju znanja posameznega učenca s ciljem, da se odpravljajo vrzeli. V upanju, da boste zmogli še nekaj časa spodbujati otroke pri motiviranju za opravljanje šolskih obveznosti od doma, se vam zahvaljujemo.

Veselimo pa se ponovnega snidenja na centralni šoli še toliko bolj, ker v času pouka na daljavo šola ni mirovala. Občini Šmarje pri Jelšah je namreč  v tem času uspelo dokončati in  urediti  zbornico ter tri zelo potrebne nove učilnice, ki čakajo, da se vanje naseli otroški smeh in razigranost. Šola se zahvaljuje, saj bo delo tako organizacijsko veliko lažje potekalo.

Pazite nase.

Mitja Šket, ravnatelj

 

 

Dostopnost