(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

Zgodba dveh filmskih junakov je bila topla, prepričljiva, življenjska … Film je zaposlil um in potrkal na srce.
Vse to je vidno v energiji, ki so jo učenci prelili v POUSTVARJANJE! Nekaj prispevkov si oglejte v galeriji, nekaj razmišljanj pa sledi tukaj. 

Film Nenavaden teden s Tesso nas je odpeljal v počitniško vzdušje na nizozemski otok, kjer svoje proste dneve z družino preživlja desetletni Sam. Vse skupaj pa se obrne na glavo, ko spozna nenavadno deklico Tesso in ga razburljive poletne počitnice naučijo, da je bolje polno živeti, kot se bati neznanega.

Po ogledu so v nas še odzvanjale misli, pripetljaji, smeh in solze filmskih junakov.

KRAJŠE RAZMIŠLJANJE Z NASLOVOM RESNICA OSVOBAJA, kjer so sedmošolci razmišljali ob naslednjih iztočnicah:

Se vam zdi prav, da Sam ravna proti Tessini volji, ko se odloči razkriti resnico? Mislite, da se imamo pravico vmešavati v življenja drugih
ljudi? Kako se film konča? Bi se strinjali, da resnica osvobodi in poveže vse filmske junake?

“Da, zdi se mi prav da je Sam povedal Hugu, da je Tess njegova hčerka, saj je tako ugotovil, da je v bistvu vesel, da ima hčer. Ni se primerno vtikati v življenje ljudi, če je to slabonamerno, če pa je to z dobrim namenom, se mi ne zdi narobe. Strinjala bi se, da resnica osvobodi in poveže filmske junake.”

Živa Krašovic, 7. c

 

“Ne zdi se mi prav, da Sam ravna proti  njeni volji. Ampak Tessa je resnico hotela tudi sama povedati. In jo je prizadelo, ko je Hugo rekel, da je srečen, da nima otrok. Sam ji je hotel pomagati, da bi imela očeta. Nimamo pravice vmešavati se v življenje drugih. Strinjam se, da resnica osvobodi in poveže vse filmske junake.

              Ulla  Muzel, 7.B

 

 

Spodnja POVEZAVA vas bo popeljala na “zid”, kamor so naši sedmošolci razstavili svoja mnenja o prizorih, ki so se jim najbolj vtisnili v spomin. https://padlet.com/matejavoh/qfdudsi7zhgfgft4

Dostopnost