(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

 

Počasi, lepo počasi pisalo po papirju drsi,

nam črke ustvarja in misli umiri.

Teden pisanja z roko je vseslovenska akcija, ki ozavešča o pomenu ohranjanja pisanja z roko. Društvo Radi pišemo z roko jo organizira v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport ter Zavodom RS za šolstvo.

Zakaj je pisanje z roko pomembno?

Pisanje z roko je izvirna človekova aktivnost in pomembna spretnost. Spretnosti razvijamo z vajo. Raziskave kažejo, da naši možgani bolje delujejo pri pisanju z roko kot pri pisanju z računalnikom. Informacija, ki jo napišemo z roko, se v spominu zadrži dlje časa. Pri pisanju z roko se nam utrne več idej, ohranjamo pa tudi dolgotrajnejšo pozornost. S tem prispevamo k ohranjanju finih motoričnih spretnosti, ki so potrebne za večstranski razvoj osebnosti.

Kako bomo Teden pisanja z roko obeležili na OŠ Šmarje pri Jelšah?

Tudi naša šola se pridružuje osrednjemu letnemu dogodku – TEDNU PISANJA Z ROKO, ki bo letos potekal v tednu od 18. do 22. januarja 2021. Čeprav ga zaznamuje epidemija in bodo dejavnosti potekale na daljavo, je to priložnost, da v času prevladujoče uporabe digitalne tehnologije, ki jo je covid-19 še pospešil, še bolj spodbujamo pisanje z roko. V tem tednu bomo posebno pozornost namenili »lepi«, čitljivi, tekoči … pisavi.

Osrednja tema Tedna pisanja z roko 2021 je PIŠEM PISMO PRIJATELJUTo je široka tema, ki omogoča kreativnost v največji možni meri. Besedo  »prijatelj« lahko razumemo  v širšem pomenu besede. To je lahko sošolec, mama, oče, babica, dedek, brat, sestra, sosed, učitelj …

Ambasadorji Tedna pisanja z roko 2021 so:

Erik Brecelj, kirurg in aktivist,

Urša Menart, režiserka in scenaristka,

Tadej Pogačar, kolesarski šampion.

Plakat_Teden_pisanja_z_roko_2021_500x700mm_TISK

Tudi ministrica dr. Simona Kustec je z roko napisala nagovor.

Vir: https://www.pisemozroko.si/

 

Dostopnost