(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

V sredo, 17. 3. 2021, je OŠ Rogatec preko spletne konference gostila regijski otroški parlament. Posamezne šole regije so predstavile delo preteklih dveh let in razpravljale, kaj vpliva na poklicne odločitve mladih. Osnovno šolo Šmarje so zastopali osmošolci Julija Golež, Zoja Smole in Gabrijel Jagodič. Naše delo in razmišljanja na temo Moja poklicna prihodnost so več kot odločno predstavili.

Vabimo vas tudi k branju razmišljanja o poklicni odločitvi Julije Golež, ki je z mislimi že precej v poklicnem odločanju.

O svoji poklicni prihodnosti razmišljam kar pogosto, saj se mi zdi nekako neizogibna tema. Odločitev, kaj početi do konca življenja je res velik zalogaj. »Kaj, če se odločim narobe? Je to res to, kar si želim?« 

Razmišljam o medicini, saj sem ugotovila, da mi gredo naravoslovni predmeti bolje od rok in tudi raje jih imam. Nekateri pravijo tudi, da bi bila dobra pediatrinja. A ker toliko razmišljam o poklicu zdravnice, dobim občutek, da je moje razmišljanje o odločitvi za ta poklic, čeprav še niti ne more biti dokončno, napačno. Ne razumite me narobe, zanima me vse v zvezi z naravoslovjem, a se ob misli, da bom zdravnica vseeno počutim nekoliko slabo. Kot da sem že v tem in se ne morem premisliti, nisem več svobodna. Ne vem, zakaj je tako. Lahko pa, da se le moj um igra z menoj in se bom čez 10 let nasmehnila mojih današnjim občutkom. Korak za korakom vsak dan ugotovim kaj novega o sebi. Zato me ne skrbi, da bi se enkrat, ko napoči čas poslednje dokončne odločitve, odločila narobe. 

Sem ena tistih, ki jim ni že od začetka usojeno, kaj bi bili po poklicu ali da bi že od otroštva imela neko željo, ki bi jo uresničila in živela svoje sanjsko življenje do konca svojih dni. Tako pač je. Zato želim vsem, ki jim je usojeno, ali pa že vedo, kaj bodo po poklicu, srečo v življenju. Takim, kot sem jaz pa želim, da bi enkrat, ne prepozno, ugotovili, kaj si želijo ter da dodobra spoznajo same sebe. Pa srečno!

Dostopnost