(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

RAZMIŠLJANJE DEVETOŠOLKE OB 30-LETNICI NAŠE DRŽAVE

Danes, 25. 6. 2021,  Slovenija praznuje 30 let samostojne države. Mladi na to gledamo s ponosom, samozavestjo in optimizmom. Za samostojno Slovenijo so se morali takratni politiki  in državljani boriti, potekal je referendum za samostojnost in neodvisnost Slovenije, bila pa je tudi 10-dnevna vojna, da so se prepričali, ali smo dovolj močni in samostojni, da ohranimo svojo novo državo.

Vsi državljani, posebno mladi, si želimo živeti v enotni in razumevajoči državi, v kateri bi si državljani pomagali v stiskah, sodelovali in si politiki ne bi nasprotovali. Želimo si živeti v demokratični državi kot doslej tudi v prihodnje, saj si zagotovo vsak posameznik želi svobodo in spoštovanje človekovih in etičnih pravic. Od Slovenije pričakujemo in si želimo, da nam zagotavlja mir in varnost, v prihodnosti pa tudi dovolj služb in delovnih mest, posledično tudi enake možnosti za vse.

V naši državi je bilo veliko znanih podjetij, ki so sedaj v lasti tujcev. Želimo si, da nam država omogoči še več izobrazbe, višjih in visokih šol. S pridobljenim znanjem bi jo lahko v prihodnosti zastopali na različnih tekmovanjih, sodelovali pri raziskavah … Z znanjem privabili več tujih turistov … Tudi zaradi nas in našega znanja bi postali v svetu še bolj znani in prepoznavni.

Biti moramo srečni in ponosni na našo državo. Spoštovati jo moramo tudi tako, da izobesimo zastavo na državni praznik. Ker letos Slovenija praznuje 30 let samostojnosti in še naprej se moramo truditi, da državo ohranimo. Vsak po svojih njboljših močeh.

VSE NAJBOLJŠE IN ŠE NA MNOGA LETA, SLOVENIJA!

Eva Podgoršek, devetošolka

Fotografije so iz e-proslave naših učencev.

 

 

 

Dostopnost