(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

 

V sredo, 29. 9. 2021, je bil za nas prav poseben dan. Sonček se nam je nasmihal in preživeli smo čudovit športni dan. Tekli smo kros. Moramo reči, da proga ni bila čisto enostavna. Začela se je s tekom po travniku, nato smo pot nadaljevali po gozdni poti med drevesnimi koreninami in na koncu smo morali z zelo mokrimi nogavicami in polno vode v čevljih preteči še del poti po travniku do zasluženega cilja. Kljub rosi in razgibani poti, smo vsi zmogli in uspešno pretekli kros. No, pozabili smo povedati, kaj smo počeli pred in po krosu. Pa začnimo dan pri začetku.

Zjutraj smo se najprej športni obleki in obuli. Nato smo se na igrišču razgibali, dobro raztegnili noge in se igrali tekalne igre. Učiteljice so nam pred tekom pokazale, kaj čaka najboljše tekače po koncu krosa – čudovite medalje. Vsi smo dobili veliko nove energije in motivacije za tek. Nato smo se z učiteljicami odpravili do začetka proge. Pred pričetkom so nam učiteljice dale veliko koristnih napotkov za uspešen tek na krosu. Najprej smo progo skupaj prehodili, da smo si zapomnili, kje moramo teči. Nato pa je šlo zares. Učiteljica je dala znak in tek se je pričel. Teči smo začeli s počasnejšim tempom, saj smo morali varčevati z energijo, na cilji ravnini pa smo dali vse od sebe. Tek v naravi je bil zabaven in zanimiv, saj smo po poti srečali tudi kakšno jesensko klobučno gospodično (marelo) na gozdni jasi, med tekom po travniku pa so nam družbo delala čudovita polja koruze.

Po končanem krosu smo si privoščili več kot zasluženo malico. No, ni bilo čisto tako. Še pred malico smo morali dati naše premočene nogavice in čevlje sušit na Sonce. Za nas to ni bilo nič hudega. Če povemo po resnici, se nam je to zdelo prav zabavno!

Ko smo se okrepčali in popili nekaj požirkov vode, pa je sledila podelitev medalj.

ZLATO MEDALJO je osvojil GABRIJEL ŠTANCER iz 3. razreda.

SREBRNO MEDALJO je osvojil ANŽE KOČAR iz 2. razreda.

BRONASTO MEDALJO je osvojil PAVEL OGRIZEK iz 3. razreda.

Vsi udeleženci krosa smo od učiteljic prejeli pohvale in zaslužen aplavz za uspešen tek na krosu!

Zelo smo ponosni in veseli, da smo tako dobri tekači!

Pošiljamo vam lep tekaški pozdrav s sončnega Svetega Štefana!

 

 

 

 

Dostopnost