(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

Vse se sveti in blešči, božično drevce že stoji. Narišimo si še nasmeh in naj nas vodi na vseh poteh.

Na POŠ Zibika smo praznični mesec pričakali z veliko mero ustvarjalnosti in pridiha domačnosti. Čeprav nam časi niso najbolj naklonjeni, si prav vsi člani naše šole prizadevamo, da s skupnim sobivanjem in ustvarjanjem slikamo lepši svet. Letošnje šolsko leto, smo si zadali cilj, da šolo okrasimo s pridihom domačnosti. Tako smo iz slanega testa in iz lesenih medaljonov oblikovali okraske za smrečico. Iz odpadne embalaže smo s tehniko slikanja izdelali kamin, v katerem gori plamen naših skupnih misli in želja. Da pa bi končno dočakali sneg in Božička, smo iz naravnih materialov izdelali zimske krogle. Ravno tako pa smo se lotili ustvarjanja prazničnih voščilnic, ki smo jih poklonili KS Zibika. Veseli smo prav vsakega dne, preživetega v krogu naših mehurčkov, kjer dnevno rešujemo adventne naloge in že odštevamo dni do novoletnih počitnic.

Ker nas je prijetno presenetil prvi sneg, smo iz sani obrisali prah in se spustili po bregu za šolo. Da je po šoli še bolj zadišalo,  smo se lotili peke prazničnih piškotov. Veseli smo bili tudi obiska knjižničarke, ki nam je prebrala praznično pravljico. V zadnjem prazničnem tednu pa smo si privoščili filmsko popoldne in si tako po mehurčkih ogledali risane filme, zraven pa uživali ob sveže pečenih kokicah iz šolske kuhinje.

V prihajajočem letu vam v obliki kratke pesmi želimo naslednje:

To je čas, ko korona posegla je med nas. Naj bo polna žlica smeha in radosti, da bo v loncih vsega dosti. Dodaj še zdravja res obilo, da se bo v očeh iskrilo. In še ščepec upov ter drobnih sanj, da preženemo brž epidemijo za vedno stran.

Dostopnost