(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

Spoštovani starši in skrbniki!

Slišano v medijih  zadnja dva dni je včeraj in danes  uradno potrjeno  z okrožnicami MIZŠ tudi za ravnanja v zvezi s covidom-19 v šoli.

Vlada RS je   na seji 18. 2. 2022 sprejela odločitev o ukinitvi napotitev v karanteno ob visoko rizičnih kontaktih (VRK). NIJZ tako od sobote, 19. 2. 2022,  dalje prehaja na nov sistem obravnave COVID-19, in sicer brez iskanja kontaktov in napotovanja v karanteno. Osebam, ki so bile v karanteno napotene do vključno 18. 2. 2022, pa se le-ta ne prekine in velja do izteka, ne glede na spremembo odloka. Informacije v zvezi z ukinitvijo karanten so dostopne tudi na spletni strani NIJZ: https://www.nijz.si/sl/ukinitev-karanten-ob-stiku-z-okuzeno-osebo-s-covidom-19

Šola vas,  spoštovani starši/skrbniki, tudi  ne bo več obveščala s o okužbah med učenci, saj se z jutrišnjim   ponedeljkom, 21. februarjem 2022, ukinja   obvezno  samotestiranje učencev v šoli. Za vstop v šolo tudi ni več potreben prej zahtevan pogoj PCT.

Še vedno pa bo potrebno nadaljevati s priporočili stroke  o rednem umivanju oziroma razkuževanju rok, vzdrževanju razdalje vsaj 1,5 m in tudi brez zaščitnih mask v šoli še ne bomo.

V upanju in z iskrico v očeh lahko zremo v pomlad, ki prinaša postopno rahljanje ukrepov, s tem pa počasi tudi normalno šolsko življenje in izvajanje vseh  dejavnosti, ki so bile v zadnjem letu onemogočene oziroma prikrajšane:  dnevi dejavnosti izven šole, krožki, prireditve ipd. Vse tisto, kar daje rednemu delu v šoli dodano vrednost.

Pomlad je pred vrati: zvončki, trobentice, žafran razveseljujejo in dajejo upanje na boljše in lepše čase za vse nas.

Mitja Šket, ravnatelj

Dostopnost