(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

Učenci Podružnične šole Sveti Štefan smo z navdušenjem pričakovali 20. april, ko smo se skupaj z učiteljicami in Vrančkom odpravili v Zoo Land. Ko smo prispeli v Slovenske Konjice, so nas pri vhodu živalskega vrta čakali kenguriji, zatem nas je pozdravil pritlikavi zebu in še himalajske koze. Pritegnila nas je afriška želva, za katero smo izvedeli, da živi tudi do 150 let in tehta od 60 do 90 kg. Pot nas je vodila še mimo snežene sove, velike uharice, rakunov, kuncev, surikat in prašiča. Navdušili so nas tudi pitoni, krokodili, kubanski flamingoti, nosati medved, lev in levinja ter druge živali.

Pogumnejši učenci so se odpravili še v Jamo strahov. Po ogledu živali in tematskih parkov, smo se zabavali na “izgubljenem otoku” v Robinsonovi koči, spuščali smo se po opičji vrvi, vrteli na vrtiljaku in od znotraj smo raziskali gusarsko ladjo, v kateri smo našli tudi zaklad.

Kaj pa pravijo naši učenci?

Všeč mi je bil papagajček, beli pav in levinja in leni lev. Rada sem božala konjičke. (Ula)

Rad sem opazoval male surikate, ker so bile zelo smešne. Božal sem tudi želvo po oklepu in se čudil, kako je hitra. (Maks Z.)

Vse živali so mi bile všeč. Zelo lepi so bili zajčki, posebej še tisti ta majhni in surikata. Zelo lepo sta ležala skupaj tudi lev in levinja. Kenguruji v svojih trebuščkih, vrečah približno pol leta nosijo svoje mladičke. (Ela)

Obiskal sem votlino groze in piratsko ladjo ter najboljša igrala. Kupil sem si svojo želvico – pliškota. Najlepše so mi bile surikate in krokodila, ki sta sončila zobe ter zvedave kozice in leni kenguruji. (Tian K.)

Všeč mi je bilo v votlini groze in na ziplajnu ter igranje na igralih. Rad sem božal konje in se sprehajal po ladji. Videl sem sovi, kenguruje, posebnega bika – zebuja, zajčke, leva in levinjo … Lahko smo si kupili posebne kamenčke in plišaste igrače. (David)

V živalskem vrtu je bilo lepo. Živali so mi bile všeč. Videla sem flaminge, kenguruje, bika, koze, zajčke, surikate, konje, srne, opice, papagaja, pujsa, leva in levinjo. Všeč so mi bila tudi igrala in stvari, ki smo jih lahko kupili. (Lucija)

 

                   

Dostopnost