(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

V soboto, 28. maja 2022, je v Kulturnem centru Rogaška Slatina potekala slavnostna podelitev priznanj nagrajencem natečaja Ela – Mali Pranger, osnovnošolskega literarnega natečaja za najboljšo pesem. Festival Pranger se je že leta 2008 razširil na posebno festivalsko dogajanje, namenjeno najmlajšim. Poimenovali so ga ELA – po pisateljici Eli Peroci, rojeni v Rogaški Slatini.

Letos so mladi ustvarjalci iz cele Slovenije pesnili na temo POBEG in na natečaj poslali kar 232 prispevkov, med katerimi je žirija izbrala 20 mladih ustvarjalk in ustvarjalcev iz druge triade, 25 iz tretje triade ter 5 iz prve triade, sorazmerno s številom prejetih prispevkov.

Med nagrajenci je bila tudi naša učenka Mia Šuc iz 8. c s pesmijo Usodi nihče ne ubeži.

Skupaj z družino in mentorico se je udeležila slovesne podelitve priznanj. Kulturna prireditev, ki jo je povezovala knjižničarka Maja Novak, je bila v znamenju 100-letnice rojstva Ele Peroci. Nagovorili so nas podžupan Občine Rogaška Slatina, vodja festivala Pranger Urška P. Černe in mag. Nataša Koražija, direktorica Knjižnice Rogaška Slatina in vodja festivala Ela, v glasbeni svet pa nas je z igranjem na klavir popeljala Živa Koražija.

Nagrajenci so prejeli tudi zbornik vseh nagrajenih pesmi, se skupaj fotografirali, nato pa ob pogostitvi poklepetali še v preddverju kulturnega centra.

Vir: http://pranger.si/ela/

Dostopnost