(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

Zadnji šolski dnevi na Podružnični šoli Kristan Vrh so bili izjemno razgibani in polni nepozabnih dogodkov. Učenci so se udeležili številnih aktivnosti, ki so popestrili zaključek šolskega leta.

Eden od vrhuncev je bil obisk Tehno parka v Celju. Učenci so se tja odpeljali z vlakom, kar je že samo po sebi bilo posebno doživetje. V Tehno parku so si ogledali številne zanimive razstave, sodelovali pri interaktivnih poskusih in se tako na zabaven način učili o znanosti in tehnologiji. Po ogledu so se posladkali s sladoledom, kar je bil popoln zaključek čudovitega izleta.

Učenci od 1. do 3. razreda so imeli športni dan, ki je bil posvečen vodnim igram. Sodelovali so v različnih štafetnih igrah z vodo in se na koncu sprostili ter zabavali s špricanjem z vodnimi igračami. Dan je bil poln smeha, gibanja in prijetnega druženja.

Učenci 4. razredov so preživeli pet dni v šoli v naravi, kjer so se učili plavati. Poleg plavanja so raziskovali morsko obalo, spoznavali njene naravne lepote in se učili o morskem življenju. Vrhunec njihovega bivanja je bil izlet z ladjico v Piran, kjer so si ogledali zgodovinske znamenitosti in uživali v lepoti obalnega mesta.

Zadnji petek v šolskem letu so učenci 1. do 3. razreda ter 5. razreda preživeli športni dan v naravi in telovadnici. Najprej so se podali na kratek pohod v gozd, kjer so uživali v lepem vremenu in svežem zraku. Nato so v telovadnici nadaljevali z različnimi igrami.

Zadnji šolski dan je potekal slavnostno. Praznovanje se je začelo s proslavo ob dnevu državnosti, kjer so učenci s petjem, recitacijami in plesom ter igranjem na instrumente pokazali svoje talente in znanje. Po proslavi je sledila podelitev spričeval po razredih, kjer so učitelji pohvalili učence za njihov trud in dosežke skozi šolsko leto.

Učencem želimo igrive in vesele počitnice, polne dogodivščin in novih izkušenj. Se vidimo ponovno jeseni, pripravljeni na nove izzive in uspehe!

Dostopnost