(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

V Tednu pisanja z roko smo se spomnili, kako pomembno je pisanje z roko, saj spodbuja in krepi možganske funkcije, kot so spomin, učenje, kreativnost … Če pišemo z roko, imamo več idej, kar zapišemo, pa si tudi bolje zapomnimo. V tem tednu so na centralni šoli in podružnicah potekale različne aktivnosti, ki so spodbujale to pomembno motorično spretnost. Bili smo res izvirni in veliko pisali z roko!

Letošnji teden je potekal pod geslom Naša družina piše z roko. V okviru pouka slovenščine smo k sodelovanju povabili učence od 5. do 9. razreda, njihove starše in stare starše. Nagovorili smo jih, da vsak družinski član napiše nekaj povedi o njegovi najljubši pravljici, in tako temo povezali tudi s projektom Erasmus+, ki poteka pod geslom Let me tell you a story (Naj ti povem pravljico). Učenci so prinesli precej rokopisov, iz njih pa smo lahko razbrali pravo bogastvo spominov, ki so jih v posameznih družinah pustile pravljice. Tako so na prav poseben način ponovno povezale družinske člane, ti pa so gotovo pozornost namenili tudi opazovanju rokopisov in primerjanju pisav različnih generacij.

Prvošolci so ustvarili čudovite izdelke s svojimi podpisi.

Osmošolci so pri tehniki vadili tehnično pisavo. Poglejte, kako dobro jim je šlo.

V knjižnici smo pisali napise s prav posebnimi črkami, knjižnica pa je dobila tudi čisto novo spominsko knjigo, v katero bodo lahko učenci vse leto risali izvirne risbe in pisali verze v spomin.

V podaljšanem bivanju so pisali svoje knjige (OPB 5) in si dan polepšali z lepimi mislimi.

V avli šole je na ogled razstava rokopisov.

O pisanju z roko in dejavnostih na naši šoli pa se je slišalo tudi na Štajerskem valu. Prisluhnite na spodnji povezavi.

https://www.stajerskival.si/sl/news/se-kaj-napisete-na-roko.html

 

Dostopnost