(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

HUUUURA, KONČNO AREH! 

Dragi starši, najprej tisto najpomembnejše: »Vaši otroci so srečno prispeli na Areh in že preizkusili smučišče. Učitelji  sporočajo, da je vse v najlepšem redu, otroci zadovoljni po popoldanski smuki, snega je približno 40 cm na progah,  domotožja še  ni bilo opaziti, otroci so se lepo  vživeli in se trenutno pripravljajo na nočni pohod z lučkami, ki pa žal ne bo po snegu, ampak po blatu. A to ne bo ovira za smeh in nova doživetja med smrekami v temi … Za  kakšnim škratom Bolfenkom bo pa le potrebno oprezati. Je namreč majhen, prebrisan in nagajiv, ki nam marsikdaj ušpiči kakšno vragolijo.  O tem pa … prihodnjič … če ga srečamo …«

Sicer pa  kdor čaka, dočaka, pravi ne samo slovenski pregovor, ampak tudi učenci 6. b in 6. c razreda. Od prvega septembra tega šolskega leta so se namreč veselili današnjega dne, 3. februarja, ko  se je prva skupina šestošolcev odpravila v zimsko šolo v naravi na znano slovensko družinsko smučišče Areh. Tam bodo preživeli s svojimi razredniki, učitelji spremljevalci  in  učitelji smučanja pet pestrih in zanimivih dni, in tisto, na kar smo kot šola najbolj ponosni, prvič po dolgem času brez mobilnih naprav. HURA, vsi: starši in učenci!

Dogajalo se bo veliko: jutranje vstajanje, skupni zajtrk poln smeha in pripovedovanja zanimivosti o podvigih na smučišču, tekmovanje v pospravljanju sob, dopoldansko učenje smučanja, pa kosilo, zaslužen počitek, pa še popoldanska  smuka, malica, počitek, večerja, razna zanimiva in poučna predavanja v skupni sobi, druženje, zabava, glasba, ples … in v petek (še prehitro) slovo ter vrnitev v šmarsko dolino.

Do takrat pa, šestošolci, uživajte na polno!

Dostopnost