(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

V sredo, 4. marca, smo Tina, Maja, Ajda, Lejla, Urška, Tadeja, Živa, Nik, Jošt in Gašper pripravili čajanko z gostom iz Anglije. Obiskal nas je gospod Loic Balory iz šole English Experience, ki bo letos že tretje leto na naši šoli izvedla angleški kamp. Da bi ustvarili bolj intimno druženje smo čajanko pripravili v knjižnici, ki smo jo popestrili s spomladanskimi cveticami.

Povabili smo tudi nekatere naše učitelje, učence in vodjo projekta Erasmus + pri nas, gospo Vesno Drofenik.

V ponedeljek, 2. marca smo v gospodinjski učilnici pekli medenjake in se zelo zabavali. Bili smo beli od moke in siti, saj se našim medenjakom nismo mogli upreti. Živa in Nik sta poskrbela tudi za limonado. Naši medenjaki so bili pripravljeni na čajanko.

Čajanko smo popestrili z glasbenimi vložki. Lejla je zaigrala na kitaro, Živa in Ajda pa na harmoniko. Ob zvokih Čebelarja smo vsi prisotni tudi zapeli.

V kuhinji so skuhali zelo okusen čaj z medom in limono, ob katerem je tekel pogovor ravno o tem, kdaj in kako pijemo čaj pri nas, v Sloveniji in kako v Angliji. Ugotovili smo, da je razlika ogromna.

Eva Leskovar iz devetega razreda nam je ob kamišibaj gledališču v angleščini pripovedovala zgodbo o Mačku Muriju, pri tem pa sta ji pomagala Nik in Tina. Gospod Loic je s pomočjo naše učenke pripovedoval zgodbo iz svojega otroštva in sicer Rdečo kapico.

Poleg medenjakov, smo se posladkali tudi s potico, ki jo je posebej za ta dogodek spekla Tinina babica, za kar se ji zelo zahvaljujemo. Bila je super dobra.

Ob čaju, dobrotah in prijetnem klepetu je čas zelo hitro minil. Spet smo spoznali, da je naše znanje angleščine zelo dobro, saj smo se več kot uro pogovarjali v angleščini. Bilo je zares zanimivo.

Naslednji dan nas je razveselil tudi poštar. Gašper in Tina sta dobila pošto iz Hrvaške. Paula in Lara sta jim odpisali in upamo, da se bo razvilo kakšno novo prijateljstvo.

  

no images were found

 

Dostopnost