(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

NAZAJ V ŠOLO, A NE VSI

Iz medijev smo slišali besede ministrice za izobraževanje Simone Kustec, da  so od vlade dobili zeleno luč za postopno odpiranje vrtcev in šol z 18. majem. Sprva bodo v šolske klopi sedli le učenci prve triade in zadnji letniki srednjih šol, teden dni kasneje jim bodo predvidoma sledili devetošolci.

Ostali učenci od 4. do 8. razreda nadaljujejo šolanje na daljavo po zastavljenih ciljih  posameznih predmetnih področij vse do konca tekočega šolskega leta, razen v primeru preklica epidemije in vzpostavitve primernih zdravstvenih razmer,  ki ne bi ogrožale posameznika in družbe.

Tekom tedna bomo šole obveščene o varnostnih ukrepih, za katere bo potrebno poskrbeti, ko se zgoraj omenjene skupine učencev 18. maja in 25. maja vrnejo  v šolo in učilnice, saj je prioriteta  zagotovitev  varnega učnega okolja za vse učence in zaposlene  v šoli.

Dokler ne prejmemo nadaljnjih navodil, pa vsi skupaj delamo po ustaljenih tirnicah, ki smo jih v šestih tednih že dodobra začrtali. Učenci se pripravljate na preverjanja in ocenjevanja znanja,  devetošolci pa ne pozabite na rok oddaje prijavnic za vpis v srednje šole.

Samo da spomnimo: prijave izpolnite, podpišite (starši in kandidat – učenec) in pošljite na OŠ Šmarje pri Jelšah do 5. 5. 2020 oziroma jih 5. 5. 2020 prinesite dopoldan med 10. in 11. uro ali pa  popoldan med 16. in 17. uro pred glavni vhod šole. Pri tem upoštevajte že ustaljene varnostne ukrepe.   

Uspešno delo in pazite nase.

Kolektiv OŠ Šmarje pri Jelšah

Dostopnost