(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

OBVESTILO

V nedeljo, 4. oktobra 2020, stopi v veljavo »Odlok o spremembah Odloka o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2«, kar pomeni, da se uveljavljajo novi preventivni ukrepi za udeležence vzgojno-izobraževalnega procesa. Spremembe določajo izjeme, vezane predvsem na nošenje mask v šoli.
Uporaba zaščitnih mask ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela obraza ni potrebna za učence, ko so v matičnem oddelku.
• Ravno tako maska ni potrebna za vzgojitelje in učitelje do 3. razreda pri opravljanju neposrednega dela z učenci in osebe, ki izvajajo organizirano športno vadbo.
• Učitelji od 4. razreda osnovne šole dalje masko uporabijo v primerih, ko pri izobraževalni dejavnosti ni možno zagotoviti vsaj 2 m medosebne razdalje.
Pri gibanju otrok in zaposlenih izven učilnic, to je v skupnih prostorih zavoda, pa se maske še naprej uporabljajo (določila Odloka o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2, Uradni list RS, št. 124/20 z dne 18. 09. 2020).

Ostanimo odgovorni!
Pazite nase.

Mitja Šket, ravnatelj

Dostopnost