(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

ODGOVOR JE POGOVOR

Za teden otroka smo učiteljice v Šentvidu načrtovale čim bolj zanimive aktivnosti, saj smo želele, da je teden malce drugačen, nevsakdanji. Kljub koronavirusu in občasno slabemu vremenu smo skoraj vse zadane dejavnosti izpeljali, se povezali z zunanjimi sodelavci ter si polepšali jesenske dni.

Četrtošolci z učiteljico Ivico so si pri razredni uri ogledali poslanico v video obliki in posnetke Petra Polesa, Andreja Rozmana in Pie Zemljič. Pogovorili so se o vsebini posnetkov.

Pri predmetu SLJ so ugotavljali, kaj je pogovarjanje, ali se znamo pogovarjati, na kaj moramo paziti kadar se pogovarjamo. Našteli so tudi pravila vljudnega pogovarjanja in jih predstavili na plakatu. Izvedli so uro zdravstvene vzgoje.

Posnetke so si ogledali tudi drugi razredi in namenili pozornost pogovoru.

Učiteljica Mojca je izvedla delavnico Potujem s pravljico.                                                                                    S pomočjo Lili, Bineta in  kužka so se preizkusili v igri vlog. Ubogi kuža je bil zavržen, poškodovan, star. Bil je v hudi stiski, bilo ga je strah. Prijatelja sta mu pomagala iskati rešitev in mu svetovala s kom se lahko pogovori (starši, učitelji, prijatelji, pokliče lahko na TOM telefon)  in kdo mu lahko pomaga.  Pri iskanju rešitev so bili otroci zelo iznajdljivi. Poslušali so pravljico Piki išče dom. Spoznali so, da so živali živa bitja, za katere si je potrebno vzeti čas in z njimi lepo ravnati. Vsak otrok si je nato zgubal svojega psička.

Drugošolci so imeli naravoslovni dan. Ogledali so si samostan v Olimju s tretjo najstarejšo lekarno v Evropi, zeliščni vrt, čokoladnico, Jelenov greben.

Medse smo povabili knjižničarko, ki nam je povedala pravljico. Sledilo je reševanje spletne knjižne uganke.

Tudi anglešina z učiteljico Martino je potekala na zabaven način, saj so se pogovarjali z lutkami.

Vsi učenci od 1. do 5. razreda so imeli EKODAN, katerega smo izvedli v dveh dnevih. V Zbirnem centru Tuncovec so nas lepo sprejeli. Prvi dan je bila z nami tudi direktorica dr. Marinka Vovk. Vse so nam lepo razkazali ter nas podučili, kako se ravna z odpadki, kaj novega se lahko izdela, ali pa kako nekemu izdelku povrnemo »življenje«. Pripravili so nam tudi delavnico ter otrokom podarili spinerje.

Hvaležni smo za vso prijaznost in se osebju ZC Tuncovec lepo zahvaljujemo.

V podaljšanem bivanju so se učenci naučili plesti zapestnice. Ker pa vemo, da je jesen bogata z gozdnimi plodovi, ni manjkalo sladkanja s kuhanimi kostanji.

Dostopnost