(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

Spoštovani!

Prvi teden v mesecu februarju 2021  je zaznamovalo vračanje učencev  1. triletja  v učilnice. Delo je steklo ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov uspešno, učenci pa kot vedno s sabo prinesli obilo pozitivne energije, smeha, zgodb …   in z veseljem sporočamo, da bo tako tudi od torka, 9. februarja.

Vlada je namreč s spremenjenim odlokom sprejela sklep, da se v vseh osnovnih šolah v Rep. Sloveniji vzgojno-izobraževalno delo za učenke/učence od 1. do vključno 3. razreda izvaja v prostorih šole, za ostale učence od 4. do 9. razreda pa še naprej na daljavo.

Ponedeljek je slovenski  kulturni praznik in dela prost dan. Preživite ga s knjigo v roki, preberite kakšno pesem Prešernovega nagrajenca Ferija Lainščka ali pa se preprosto sprehodite po domačih poteh, ki ponujajo obilo lepote in pozitivne energije. Ob tem pa vsi skupaj ne pozabimo na odgovorno ravnanje, ki nam bo ob ugodni epidemiološki sliki omogočilo še naprej izvajanje pouka v šoli in skorajšnje vračanje ostalih učencev, ki jih šola že krepko pogreša.

Vzdržimo še malo in pomlad  bo zagotovo kmalu tu.  Zvončki in trobentice nanjo že opozarjajo. Hrepenenje pa ostaja, kot pravi učenka Petja v svoji pesmi HREPENENJE. Delček le-te prilagamo v razmislek o tem, kako naši otroci razmišljajo in zakaj se je vredno truditi.

Pazite nase.

Kolektiv OŠ Šmarje pri Jelšah

A po čem hrepenim jaz?

Po mnogo stvareh.

Hrepenim po domu, bližini,

ljubezenski toplini,

objemu, poljubu,

nasmehu, uspehu,

sreči, veselju, po šoli v klopeh,

najbolj pa po prijateljih, ki bi me spravili v smeh.

Ampak drugačni časi so prišli,

vso srečo s sabo odnesli,

vse slabo prinesli.

A kdor zares hrepeni po nečem, ne odneha,

čeprav čas hiti in kar ne odneha.

Kdor ima v sebi upanje, hrepenenje,

bo nekega dne zagotovo uspel,

pa čeprav po težki poti bo šel.

A verjemite mi, izplačalo se bo.

Povrnjeno vam bo z ljubeznijo.

 

 

 

Dostopnost