(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

Spoštovani!

V prvi marčevski teden smo vstopili pomladno pisano in veselo, saj je pouk v šoli za vse učence v preteklem tednu lepo stekel brez večjih težav. Učenci od 4. do  9. razreda so uredili zvezke, delovne zvezke, ponovili in preverili na daljavo predelano učno snov in se seznanili z datumi ustnih in pisnih ocenjevanj v nadaljevanju pouka v šoli v naslednjih mesecih, v kolikor  bodo razmere dopuščale dokaj varno bivanje v šoli za vse nas.   Vsi skupaj se res trudimo v upanju, da bo tako ostalo še naprej.

In da nas ne bo razvajalo samo prijetno pomladno  sonce v teh dneh, naj vam ogreje srce 5. številka šolskega spletnega glasila Koronaustvarjalnica, ki je že objavljena na šolski spletni strani. Ne morete je zgrešiti. Namig – zvončki!

Vzemite si čas, prelistajte, preberite, občudujte, razmislite o vsem, kar so v zadnjih dveh mesecih pouka na daljavo  vaši otroci – naši učenci ustvarili, zapisali, narisali, razmišljali … In v vsem tem boste zagotovo zaznali, da je nekaj v zraku … Da so malo odrasli in zrasli … in se marsikaj naučili … A tega morda niste/nismo videli. Zakaj?  Morda zato, kot pravi  Mali princ, ker je bistvo očem nevidno. Zato pa na vse zapisano, narisano … na 122 straneh  glasila poglejte s srcem in verjamemo, da boste zaznali, da  tudi pouk na daljavo kljub vsemu le ni bil brezvezen, kot bi rekli naši otroci.

In ne pozabite na redne mesečne popoldanske govorilne ure. Morda je pravi čas za pogovor z razrednikom, učiteljico, učiteljem, morda z otrokom … Nenazadnje smo tukaj predvsem zato, da učencem kažemo pot do cilja, ki so si ga zastavili na začetku šolskega leta, jih spodbujamo na tej poti,   učimo, kako se pobrati, ko padejo, in jasno damo vedeti, da namesto njih začrtane  poti pa le ne moremo prehoditi.  Tako jim bomo najbolj pomagali. In če kdo potrebuje pomoč –  še je čas, da se kaj nauči, slaba ocena popravi, zato ne odlašajte, če niste prepričani, da je vse v redu. Beseda ni konj!

Pazite nase.

Kolektiv OŠ Šmarje pri Jelšah

Dostopnost