(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

Trenutni vikend mineva v znamenju večih pomembnih dni. Včeraj, v soboto, 20. marca, je bil Svetovni dan gledališča za otroke in mlade in Mednarodni dan sreče. V času, ko se ves svet spopada z zdravstveno krizo, je še pomembnejše, da ostanemo pozitivno naravnani in si med seboj pomagamo. Letošnja tema dneva sreče je Ostanimo mirni, ohranimo modrost, bodimo prijazni.

(https://www.stat.si/StatWeb/News/Index/9437)

Nedelja, 21. marec, pa je svetovni dan Downovega sindroma. Datum 21. marec, je Generalna skupščina Združenih narodov izbrala kot simbol dodatnega kromosoma na 21. paru kromosomov v vsaki človeški celici, ki je značilen za ta sindrom. Tema letošnjega svetovnega dneva je “Bodimo povezani”, z namenom ozaveščati družbo o potrebah oseb z Downovim sindromom ter njihovem enakovrednem vključevanju v družbo in vzgojno-izobraževalni sistem. Razpoznavni znak tega dne so pisane kratke nogavice, ki opozarjajo, da so ljudje raznoliki.

(https://www.24ur.com/novice/slovenija/svetovni-dan-downovega-sindroma-ozavescanje-o-enakovrednem-vkljucevanju-v-druzbo.html)

Tudi naši učenci in učiteljice so se v petek pridružile nogavičnemu izzivu in so tako v šolo prišli z dvema različnima nogavicama in uživali v raznolikosti. Nekaj časa smo namenili tudi pogovoru o otrocih z Downovim sindromom.

PODRUŽNIČNA ŠOLA MESTINJE

   

  1. IN 2. RAZRED

 

  

     3. IN 4. RAZRED

 

PODRUŽNIČNA ŠOLA ZIBIKA

  3. RAZRED

 

PODRUŽNIČNA ŠOLA SVETI ŠTEFAN

 

  1. IN 2. RAZRED

 

  3. IN 4. RAZRED

PODRUŽNIČNA ŠOLA ŠENTVID

1. RAZRED

CENTRALNA ŠOLA

   

  1.B

HVALA VSEM, KI STE SPREJELI TA IZZIV IN S TEM POKAZALI, DA VAM JE MAR. ZA VSE OSTALE PA ŠE NI PREPOZNO. VSAK DAN IZKORISTIMO ZA TO IN BODIMO PRIJAZNI IN STRPNI DRUG DO DRUGEGA.

 

Dostopnost