(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

Spoštovani starši/skrbniki!

Po dobrih dveh mesecih, od kar so se učenci vrnili v šolske klopi, je Vlada Republike Slovenije zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni Covid-19  ponovno sprejela  Odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja, ki velja za čas  od 1. 4. 2021 do 11. 4. 2021.

V četrtek, 1. 4. 2021, se tako začasno preneha izvajati vzgojno-izobraževalno delo tudi  v osnovnih šolah. Pouk bo v tem času ponovno potekal NA DALJAVO po že ustaljenih komunikacijskih kanalih.

NUJNO VARSTVO ZA UČENCE OD 1. DO 3. RAZREDA

Za učence 1. triade, katerih starši/skrbniki ste zaposleni v sektorjih kritične infrastrukture (vojska, policija, zdravstvo, civilna zaščita, gasilci, sociala, šolstvo), bomo organizirali nujno varstvo. Skupine za izvedbo nujnega varstva se oblikujejo iz otrok istega razreda (od 8 do 10 učencev) oziroma do največ 15 učencev. Tako oblikovana skupina se ohrani ves čas veljavnosti odloka. Šolska prehrana bo za te učence zagotovljena. Izjavo, da učenca v času pouka na daljavo prijavljate v nujno varstvo, pošljite razredničarki do srede, 31. 3. 2021, do 12. ure.

Za učenke/učence, ki se izobražujejo na daljavo,  šola tudi tokrat  organizira in zagotavlja subvencioniran topli obrok v skladu z okrožnico št. 6030-1/2020/88 z dne 4. 10. 2020 in okrožnico št. 6030-1/2021/10 z dne 20. 1. 2021. Na topel obrok se prijavite na obrok.daljava@os-smarje.si . Urnik prevzema brezplačnih toplih vsakodnevnih obrokov za učence in dijake, ki so upravičeni do le-teh, bo objavljen na spletni strani šole v sredo, 31. 3. 2021.

Pri izvajanju dejavnosti v šoli pa  se bodo še naprej upoštevale priporočene smernice ministrstva, pristojnega za zdravje, in Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) za preprečevanje okužbe z virusom SARS-CoV-2, ki so objavljena na spletni strani NIJZ (https://www.nijz.si/sl/sproscanje-ukrepov-covid-19) .

Sicer pa vas kot šola, ki vzgaja in izobražuje, spoštovani starši/skrbniki, ponovno prosimo za pomoč in sodelovanje  pri izvajanju pouka na daljavo. Verjamemo, da v preteklosti ni bilo lahko, a smo z dobro voljo in razumevanjem, da je naša prva skupna skrb zdravje in zagotavljanje varnega bivanja za vaše  otroke, naše učence, na prvem mestu, zmogli.  S tem smo bili otrokom zgled. In naj bo tako tudi tokrat:  s svojimi odgovornimi ravnanji  jih učimo oblikovati lestvico vrednot, prioriteta pa je zagotovo človekovo zdravje. In za le-to bo potrebno še malo potrpeti.

Želimo vam, da v teh dneh šolanja od doma najprej preživite topel  praznični konec tedna. Poskrbite za tradicionalne slovenske velikonočne dobrote, ki naj družino povežejo pri njenih pripravah in okušanju. Za skupno mizo si vzemite čas za zgodbe; za tiste, ki jih bodo pripovedovale starejše generacije, in tiste, ki jih bodo pripovedovale mlajše generacije. In pri tem začinite svoje druženje s smehom in razumevanjem.

V upanju, da se ponovno snidemo v šoli v ponedeljek, 12. aprila 2021, vam želimo vse dobro.

Pazite nase.

Kolektiv OŠ Šmarje pri Jelšah

 

 

Dostopnost