(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

April je mesec knjige. Praznovanje se je začelo 2. aprila, na rojstni dan Hansa C. Andersena, ko je mednarodni dan knjig za otroke. Ob tej priložnosti sta poslanico in plakat ustvarila ameriška pesnica in ilustrator. Poslanico Glasba besed je napisala Margarita Engle, ilustriral pa Roger Mello, prejemnik nagrade Hansa Christiana Andersena. V slovenščino je poslanico prevedla Nada Marija Grošelj.

Učence smo tudi v času šolanja na daljavo spodbujali, da nekaj časa posvetijo branju, reševanju knjižnih ugank in kviza o Andersenu ali pa pošljejo fotografijo svojega najljubšega bralnega kotička.

Odzvali so se učenci 1. c. Praznik otroških knjig so obeležili z reševanjem knjižne uganke preko spleta, poslali pa so tudi nekaj fotografij njihovih bralnih kotičkov.

Mamica prvošolca Sama Čakša je pripisala: »Samo bere praktično kjerkoli, a najraje na tleh. Sploh pod pianinom, kjer imamo spravljeno škatlo s knjigami iz knjižnice. Pa seveda zvečer v postelji. Tam največkrat le posluša sestro ali mene.«

Prvošolec Jakob Jecl pa pravi takole: »KADAR JE VREME LEPO, JE BRANJE KAR ZUNAJ.«

Vabilo še vedno velja. Učenci, poročajte nam o svojih »srečanjih« s knjigo. Seveda pa ne pozabite na bralno značko – časa, da jo opravite, je več kot dovolj, vse do zaključka pouka.

 

Dostopnost