(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

V petek, 21.5.2021, smo na POŠ Mestinje izvedli »TEK PODNEBNE SOLIDARNOSTI«.

Najprej smo izvedli pogovorno delavnico o problematiki podnebnih sprememb v povezavi z revščino v Afriki in učencem razložili namen teka. Pri nas v Mestinju smo tek izvedli že tretjič.

Omenili smo dva bližnja datuma, 15. maj (Svetovni dan podnebnih sprememb) in 25. maj (Dan Afrike). Ogledali smo si fotografije, ki smo jih učitelji dobili kot pomožno gradivo (foto-govorico) in filmček o dečku Nangiri.

Razmišljali smo, se pogovarjali in ozaveščali problematiko. Tudi zapisali smo svoj namen teka in kaj konkretnega bomo skupaj z učenci v svojem življenju spremenili, da bomo pripomogli k reševanju te problematike.

Nato je sledil praktični del. Pridružili so se nam prijazni policisti patrulje Šmarje pri Jelšah in nam pomagali izvesti tek. En krog je meril 750 m. Najprej so tekli učenci 1. in 2. razreda, nato učenci 3. in 4. razreda. Skupaj smo pretekli 12,750 km. Učenci so bili nase zelo ponosni, prav tako so bili ponosni nanje policisti in me učiteljice. Posebna pohvala gre dečku Franu, četrtošolcu, ki je pretekel 2 kroga. Z lučkami v policijskem avtu ga je na cilj pospremila policijska patrulja. Krasen prizor!

Tek nam bo ostal v spominu, saj smo s športnih duhom nekaj naredili zase in za druge. Sigurno ga bomo izvajali še naslednja šolska leta. J

Več fotografskih utrinkov v galeriji.

 

Dostopnost