(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

 Drage  učenke, dragi učenci!

V sredo, 1. septembra 2021, bodo vse šole po državi odprle svoja šolska vrata na stežaj in vas, šolarje, radostno pričakale. Zagotovo ste se po dveh mesecih naspali, odpočili od vseh nalog in obveznosti ter se naužili poletnih radosti doma, na morju, v gorah … Toda prišel je čas, da ponovno oprtate svoje šolske torbice, si zastavite nove cilje in veselo pot pod noge. A ne pozabite na obvezen “modni” dodatek – zaščitno masko, ki je v šoli potrebna v garderobi, po hodnikih, v jedilnici … , le v  matični učilnici ne  za učence od 1. do 5. razreda. Ostali učenci  od 6. do 9. razreda jo nosite tudi v učilnicah. Sicer pa bo  prvi šolski dan potekal takole:

  • najmlajši učenci, ki boste prvič uradno prestopili šolski prag,  imate skupaj s svojimi starši  slovesen  sprejem v šolski jedilnici po časovnici ob 9., 10. in 11. uri ločeno,  kot je navedeno v vabilu, ki ste ga prejeli od svojih bodočih  razredničark 1. razredov.
  • Učenci od 2. do 9. razreda  se zberete zjutraj pred šolo, kjer vas pričakajo razredniki, s katerimi boste preživeli  dve oziroma tri šolske ure v matičnih učilnicah, nato pa bo s 3. šolsko uro stekel  pouk po že objavljenem urniku vključno z izbirnimi predmeti. Zato ne pozabite  na šolske potrebščine (vsaj pisalo in zvezek, tudi beležka ne bo odveč) za ta dan in   šolske copate.

Učenci 6. in 7. razredov se zberete pred šolo  do 7.30.  Vozači 6. in 7. razredov  se pripeljete s prvim privozom.    Vsi ostali učenci 2., 3., 4., 5., 8., 9. razredov pa   pričnete z razrednimi urami  ob 8.20;  vozači se pripeljete z drugim privozom.

JUTRANJEGA  VARSTVA   prvi šolski dan  ne bo,   PODALJŠANO BIVANJE pa se bo izvajalo  za učence od 2. do 5. razreda.  Tudi za malico in kosilo bo poskrbljeno že prvi dan.

Starogrški mislec Sokrat je dejal: “Radovednost je pričetek modrosti.”  Zato se v sredo  odpravite v šolo veselo in nasmejano z upanjem na uspešna soočanja z novimi izzivi, ki jih boste ob pomoči družine in šole zagotovo zmogli.  Živimo namreč v času in prostoru, ko sta medsebojna pomoč in pogovor še kako pomembna. In skupaj bomo zmogli premagati tudi virus – z radovednostjo, ki vodi do znanja.

Veselimo se skorajšnjega snidenja z vami.

Kolektiv OŠ Šmarje pri Jelšah

 

Dostopnost