(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

Teden otroka – Zveza prijateljev mladine Slovenije (zpms.si)

”Razigran uživaj dan!” je tema letošnjega Tedna otroka, ki je potekal od 4. do 10. oktobra. Namen je, da kot protiutež ”koronskemu času” in dejstvu, da so bili otroci dolgo časa doma in posledicam, ki iz tega izhajajo, damo dodaten pomen igri/igranju in prostemu času. Igra prinaša veselje, sproščenost, buri domišljijo, pretegne mišice, ob njej se smejimo s prijatelji in družino. Tudi odrasli ne smemo pozabiti na igrivost, saj je to eden najmočnejših osebnih virov moči, ki nam lahko izjemno pomaga v času anksioznosti, strahu, pritiskov.

Tekom tedna otroka so učenci skupaj z učiteljicami ustvarili prisrčne lutke, s katerimi so uprizorili zgodbico Sovica Oka, razigrani umetniki so slikali s pomočjo prstov na nogah in risali s flomastri na liste pod stoli. Izdelali so igro flip flop (žabico), hišice iz papirja, kiparili, ustvarili obrise podplatov in nanje zapisali svoje želje ter ustvarjali še na razne druge načine. Veliko je bilo gibanja na prostem: spretnostni poligon, pohod po palčkovih hišicah, razne igre (stare, nove) na prostem, tek, iskanje gozdnega škrata na sprehodu skozi gozd, jesenski labirinti, tetka Jesen. Manjkalo ni niti pravljic, petja, plesa, literarnega ustvarjanja, iger kot so šah in druge družabne ter zabavne igre. Pekla se je mlinčeva potica.

V tednu otroka je na šoli potekalo tudi prvo srečanje otroškega parlamenta na temo Moja poklicna prihodnost. V knjižnici pa je bila pripravljena razstava knjig na temo igre in prostega časa, reševale so se knjižne uganke, učenci in zaposleni pa so si lahko izposodili tudi Mačka v žaklju (knjižni paket presenečenja).

 

 

Dostopnost