(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

Tudi v Šentvidu smo se pridružili  Nacionalnemu mesecu skupnega branja.  Učence želimo ozaveščati o pomenu branja, pa ne le v tem mesecu, ampak jim poskušamo branje privzgojiti kot potrebo, nekaj prijetnega, in ne nazadnje kot nujo. Ob branju se preseliš v neznane kraje, razvijaš domišljijo, spoznaš življenjske zgodbe, poklice, ljudi, živali, delovanje strojev….

Ob uradnem začetku Bralne značke, 17. 9., so tudi naši prvošolci  prejeli v dar knjigo Ponikalnice.   Težko so dočakali dan, da so prvič odšli v šolsko knjižnico, kjer jih je knjižničarka seznanila s pravili izposoje in so si izposodili prvo knjigo. To so z zanimanjem prelistali. Starši so jim jo doma prebrali in že so začeli pripovedovati za bralno značko.

Obiskala nas je tudi knjižničarka ga. Monika. Predstavila jim je pravljico Tiho, tukaj beremo! Otroci so bili res tiho in so z zanimanjem prisluhnili pravljici. Vsi si želijo postati dobri bralci, kot je postal volk s svojo vztrajnostjo. Vedo pa, da bodo to lahko dosegli samo z vajo.

V razredu nam je brala sošolka, ki že bere, kljub temu, da je prvošolka. Brali smo v podaljšanem bivanju, pri pravljičnem krožku in spodbujali branje doma v družini.

Vse leto se bomo trudili in pridno vadili, saj želimo ob koncu prvega razreda postati res dobri bralci.

 

Dostopnost