(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

Trenutni časi niso ravno rožnati za izpeljavo mednarodnih projektov. Vendar imamo srečo, da poleg naše šole sodelujemo s partnerji petih držav, ki aktivno sodelujejo, da skupaj iščemo poti in uresničljive rešitve pri projektu “Let me tell you a story”. Tako smo se dogovorili, da zadnjo mobilnost, ki je bila namenjena evalvaciji, izpeljemo v teh negotovih časih, da se dogovorimo, kako nadaljevati s projektom.

Ravnatelj, Mitja Šket, učiteljica angleščine in nemščine, Tina Ipavec in koordinatorica projekta, mag. Vesna Drofenik Jerič, smo v zgodnjih jutranjih urah, v nedeljo, 3. oktobra 2021, odpotovali na portugalski otok Madeira. Tamkajšnja koordinatorica projekta, Raquel Lombardi, nam je pripravila celotedenski program. Poleg ogleda in aktivnosti na njihovi šoli, smo si ogledali kar nekaj znamenitosti otoka večne pomladi ter se udeležeili koncertov kitar ter seminarjev, kar je razvidno iz priloženih fotografij.

Dogajanje v okviru projekta in posameznih aktivnostih lahko spremljate na FACEBOOK strani pod naslovom LET ME TELL YOU A STORY.

https://www.facebook.com/groups/2605298732887629

S partnerskimi državami smo se dogovorili, da zaprosimo za podaljšanje projekta še za pol leta, kar je največ kar je možno. Upamo, da bomo v tem času (do avgusta 2022) lahko izvedli mobilnosti z učenci.

Ravnokar se usklajujemo, kako izvesti naslednjo mobilnost v Berlin, ki smo jo morali leta 2020 odpovedati. Namreč države imajo različne pogoje v času covida. Na Madeiri si se moral kljub cepljenosti testirati za vstop v šolo, muzeje, gledališča. Vsi učenci so v šoli ves čas nosili maske. Mi smo jih lahko sneli, če smo se prej testirali. Pred vstopom v šolo so nam izmerili telesno temperaturo in nam razkužili roke. Trenutno v Berlinu veljajo še strožji ukrepi, saj imajo učenci 2x tedensko samotestiranje, od 1. 11. dalje se bodo morali testirati 3 krat na teden.

Verjamem pa, da bomo, kljub vsem preprekam, uspešno pripeljali projekt do konca.

Koordinatorica mag. Vesna Drofenik Jerič

Dostopnost