(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

Spomladi so v Založbi Rokus Klett v okviru praznovanja njihove 30-letnice razpisali natečaj Digitalne zvezde in zvezdice, namenjen učiteljem in učencem osnovnih šol. Učenci so ustvarjali na temo Kakšna bo šola čez 30 let? Prejeli so dela skoraj 200 otrok. Prispevke sta pregledali in ovrednotili komisija, ki so jo sestavljali učenci iz različnih OŠ (60 % vseh glasov), ter strokovna komisija pod vodstvom pisatelja in medijskega »multipraktika« Žige X Gombača (40 % vseh glasov). Izbrali so finaliste, po deset v vsakem triletju. Učenci lanskega 3. in 4. razreda iz podružnične šole Sveti Štefan so posneli kratek filmček in v svoji kategoriji, 1. triada, zmagali.

Učenci so skupaj z učiteljicama snemali današnji pouk in s pomočjo animacij prikazali, kakšen bo pouk čez 30 let. Vstopili so v časovni stroj in zgodilo se je…. Posnetek si lahko ogledate na spodnji povezavi.

 

Prejšnji petek nas je na podružnici obiskala gospa Mojca z založbe Rokus Klett in nam prinesla bogate nagrade. Vsak učenec je dobil vrečko z dvema knjigama, beležko, barvicami, sladkim presenečenjem ter peresnico. Najbolj pa smo bili veseli čisto posebne nagrade, WOOP nagrade. Vsi smo dobili karto za trampolin center WOOP v Ljubljani, ter obvezno WOOP opremo, zapestnico ter nogavičke. Nagrade smo bili vsi zelo veseli in komaj čakamo, da obiščemo trampolin park. Ob izdelavi filma pa smo se vsi naučili veliko in kar je najpomembnejše, imeli smo se SUPER.

Dostopnost