(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

Spet smo začutili praznično vzdušje. Pričakovanja po lepem se prebujajo še bolj kot v drugih mesecih v letu. Ker je okoljsko zavedanje prisotno v vsakem koraku našega delovanja šole, smo tudi dekoracijo šole poskušali narediti čim manj obremenjujoče za okolje.

Učenci so v podaljšanem bivanju in pri pouku bili zelo ustvarjalni. Izdelki so svoj prostor našli v skupnih prostorih šole. Ustvarjanje je spremljala velikokrat glasba, ki je sprostila tako učence kot učitelje, ki so se trudili pri okraševanju naše šole.

Poseben poudarek smo dali okraskom in izdelkom iz naravnih materialov, največ iz gozda. V gozdu se namreč skriva pravi zaklad za ustvarjanje. Storži, motvoz, borovničevje, veje, nažagani krogi debelejših vej in že propadajočih debel, božjedrevka so našli svoj prostor v naši šoli kot del božično novoletne dekoracije. Uporabljeni materiali se bodo na koncu, po ločevanju, tudi vrnili nazaj v gozd.

Ker je vstop v naše prostore zaradi varovalnih ukrepov omejen vas vabimo, da si ogledate prekrasno dekoracijo v spodnji galeriji fotografij.

Dostopnost