(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

V okviru EKOŠOLE poteka tudi to leto projekt pod sloganom ,,NE ZAVRZI OBLEK, OHRANI PLANET”. Zato bomo aprila na šoli po ukinitvi najstrožjih Covid ukrepov organizirali izmenjavo oblačil učenk in učencev naše šole. Želimo spodbuditi o zavedanju, da so oblačila iz druge roke prav tako kakovostna in (spet) uporabna.

Učenci in učenke bodo v šolo na ta dan prinesli kakšen kos rabljenega oblačila in ga brezplačno zamenjali s svojimi sovrstniki. Informacijo o datumu in prostoru izvedbe bodo učenci dobili naknadno v šoli.

Na šoli sta v EKOKOTIČKU že danes nastavljena zabojčka za rabljena in še vedno uporabna oz. ne več uporabna oblačila, kamor lahko vedno odložite oblačilo, ki ga ne potrebujete več. Vsak kos šteje!

V priponki je nekaj zanimivih informacij in povezav, ki si jih lahko ogledate sami ali pa skupaj s starši ter dobite tudi kakšno idejo za ustvarjanje z rabljenimi oblačili. S pomočjo pametnega telefona lahko na hitro podate tudi svoj komentar ali pa se preizkusite v igri ali kvizu. Vse, kar potrebujete je aplikacija s čitalcem kod.

V upanju, da z majhnimi koraki stopamo proti velikim spremembam, vas lepo pozdravljamo!

Ne zavrzi oblek,ohrani planet                                                                               Aktiv projekta

Dostopnost