(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

V petek, 8. 4. 2022, so se učenci 5., 6. in 7. razreda, ki obiskujejo dodatni pouk in tekmovanja na naravoslovnem področju, odpravili na ekskurzijo v Celje. Po pouku smo se z vlakom odpeljali po znanje in nova doživetja v Celje.

Najprej smo stopili v svet naravoslovnih znanosti v Tehno parku. Učenci so spoznavali zakonitosti svetlobe, električne energije, iluzij, vesolja, virtualno poleteli nad Celjem z jadralnim zmajem ter virtualno hodili po leseni deski na stolpnici. Poglabljali in pridobivali so nova znanja na interaktiven način z vodenje in samostojnim sprehodom v svetu znanosti.

Sledil je vstop v tropski svet živalstva v Tropsko hišo. Sprehoditi se med lemurji, gledati si iz oči v oči s kačami in spoznavati ogrožene vrste sveta je res edinstveno doživetje. Ker ima človek največji vpliv in je eden glavnih vzrokov izumiranja vrst po svetu, je še toliko bolj pomembno, da otroke ozaveščamo o okoljskih problemih in posledicah le-teh na živa bitja. Odpravili smo tudi nekaj napačnih predstav in strahov o plazilcih, predvsem kačah. Najbolj pogumni so si upali kačo nositi na svojih ramenih.

Obisk Celja smo zaključili z vročo čokolado v kavarni Hotela Evropa in se z vlakom odpravili domov.

 

Dostopnost