(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

OŠ Šmarje pri Jelšah že vrsto let sodeluje v Ekošoli in uvaja mnoge okoljske vsebine v delovanje šole in učne procese. Imamo ekološki šolski vrt v neposredni bližini čebelnjaka Čebelarske družine Šmarje. V učnem programu učence pri izbirnem predmetu čebelarstvo učimo o čebelarjenju in pomenu čebel za ohranjanje biodiverzitete narave.

   

Spomladanske gredice že cel mesec privabljajo z medovitimi rastlinami opraševalce. 

Mladi čebelarji izbirnega predmeta čebelarstvo smo se odzvali na 14. natečaj Cinkarne Celje. Z veseljem smo vzgojili medovite rastline za naš šolski eko vrt. V mesecu marcu smo posejali rastline in jih v učilnici biologije skrbno zalivali.

  

Medtem, ko so rastline v varnem zavetju naših učilnic rastle, smo mladi čebelarji opravljali spomladanska dela v čebelnjaku. Pod mentorstvom g. Jerneja Gajška smo se naučili, kako sestaviti satni okvir, ga zažičiti in vsaditi voščeno osnovo. Tako smo pripravili satne okvirje, da bodo čebele imele kam shranjevati medičino iz naših medovitih rastlin.

     

Po prvomajskih počitnicah smo se podali na šolski eko vrt. Najprej smo zeliščno gredo opleli in nasadili meto v družbo medovite sivke in ostalih
zelišč. Medovito meto smo zasadili v družbo medonosne sivke in ostalih zelišč.

   

Na zelenjavnih gredicah pa bodo opraševalce privabljali z medenimi sončnicami.

   

Na novo nasajene medovite rastline bodo zagotovo privabljale čebele na naš šolski eko vrt. Mi mladi čebelarji pa bomo še naprej lahko uživali v čebelarjenju in se veselili obilnih pridelkov na sadnem drevju in našem eko šolskem vrtu.

Naj medi!

Dostopnost