(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

      

Ob iztekanju šolskega leta tudi pri izbirnem predmetu čebelarstvo postaja vse bolj sladko. Učenci so se lahko udeležili najlepšega dela čebelarjev. Pomagali so pri točenju medu.

   

Najprej smo si ogledali, kako se omete polno satje pred obdelavo satja za točenje medu. S posebnim strojčkom s krtačkami smo nežno odstranili s satov.

   

Učenci so bili presenečeni, kako težko je satje polno medu. Nato so lahko z vilicami za odkrivanje satnih pokrovčkov pripravili sat za točenje medu. Satni pokrovčki so odličen žvečilni, dokler je vosek obdan z medom.

   

Sate smo zložili v točilo za med, ki deluje na ročni pogon in s centrifugo izlije med iz satnih celic. Med smo precedili skozi sito, da smo odstranili voščene delce in ga zbrali v posodi za shranjevanje medu.

   

   

Predstavnikom čebelarske družine Šmarje pri Jelšah in gospodu Jerneju Gajšku se zahvaljujemo za izjemno nazoren prikaz čebelarskih opravil skozi celotno pomladno obdobje. Mladi čebelarji so spoznavali čebelarska opravila skozi praktično delo in z izkušnjami pridobivali znanje čebelarjenja. Še posebej veseli smo, da smo lahko sodelovali pri točenju medu.

Galerija fotografij našega dela:

Učenci izbirnega predmeta čebelarstvo in mentorica Marjeta Dečman Iglič.

 

Dostopnost