(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

Dragi učenci in učenke,

novo šolsko leto je tik pred vrati. Verjetno že skrbno urejate šolske potrebščine in se veselite novih izzivov, ki so pred vami.

Tudi letos si lahko učenci od 4. do 9. razreda centralne šole učbenike izposodite že avgusta, in sicer v naslednjih dneh:

  • torek, 23. 8. 2022, od 7. do 14. ure
  • sreda, 24. 8. 2022, od 7. do 14. ure
  • sreda, 31. 8. 2022, od 7. do 14. ure

S seboj imejte knjižnično izkaznico.

Učenci, ki v avgustu ne boste uspeli prevzeti učbenikov, ne skrbite. Izposodili si jih boste prve dni pouka v septembru.

Učencem od 1. do 3. razreda centralne šole in vsem učencem na podružnicah bodo učne komplete in učbenike predale razredničarke v prvem tednu septembra.

 

RAVNANJE Z IZPOSOJENIMI UČBENIKI

Ker opažamo, da so izposojeni učbeniki ob koncu šolskega leta pogosto poškodovani, umazani, popisani in zaradi tega neuporabni za nadaljnjo izposojo, vas prosimo, da primerno poskrbite za njih. Ovijte jih v papirnate ali plastične ovitke, ki niso prilepljeni na učbenike, prav tako bodite pozorni, kako rokujete z njimi (dajanje v torbo, čista delovna površina …). Če se ovitek strga med šolskim letom, ga nadomestite z novim. Posamezen učbenik je predviden za pet šolskih let, žal pa mnogi svojo pot zaključijo že mnogo prej. V knjižnici jih odpišemo, uporabnik pa je po 12. členu Pravilnika o upravljanju učbeniških skladov dolžan plačati odškodnino (tudi če učbenika ne vrne).

Želimo vam uspešno pripravo na novo šolsko leto.

 

Monika Javornik, skrbnica učbeniškega sklada

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dostopnost