(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

V četrtek, 6. 10. 2022, je šlo zares! Devetošolka Pija, osmošolec Blaž in sedmošolec Anže so šolo uspešno zastopali na tekmovanju Male sive celice.

V televizijskem studiu TV Slovenija so se pomerili z nasprotniki iz OŠ Dravlje Ljubljana. Pogumno so kljubovali tremi ter pokazali veliko znanja in spretnosti. Že pri prvi igri Napaka pa taka so v vseh trditvah poiskali pravo napako in si priborili prvih 15 točk. Zelo hitri so bili pri Hitrih celicah, prav tako so blesteli v Možganskem labirintu, v katerem je Pija tako dobro usmerjala Blaža, da je pobral vse črke, nato pa s pomočjo navijačev sestavili najdaljšo možno besedo. V zadnjem delu oddaje se je sicer tehtnica prevesila v prid nasprotne ekipe, tako da je o zmagovalcu odločalo zadnje vprašanje Razmisli, oceni. Napetost v studiu je naraščala, nato pa smo le izvedeli, da se je pravilnemu odgovoru bolj približala naša ekipa. Zelo lepo je bilo slišati razglasitev: »In zmagala je … Osnovna šola Šmarje pri Jelšah!«

Tudi spremljanje dogajanja v snemalnem studiu je svojevrstno doživetje. Tam so zaposleni, ki skrbijo za kamere, osvetlitev, rekvizite …, nad celotnim potekom oddaje pa bdi režija z glavno urednico na čelu. Del snemanja so tudi prekinitve in ponavljanje določenih delov oddaje.

Seveda pa moramo omeniti tudi naše navijače, ki so z glasnim ploskanjem spodbujali tekmovalce, pri sestavljanju besede v možganskem labirintu pa bili odlična pomoč.

Bravo, Pija, Blaž in Anže, bili ste odlični!

Oddajo si lahko ogledate na 1. programu TV SLO v soboto, 5. novembra, kmalu po 9. uri.

Naslednje snemanje nas čaka sredi januarja. Se že veselimo!

Na koncu se zahvaljujemo Občini Šmarje pri Jelšah, ki nam je financirala prevoz v Ljubljano, Šolskemu skladu OŠ Šmarje pri Jelšah za majice z logotipom šole in gospodu ravnatelju za vso podporo.

 

Dostopnost