(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

V sredo, 28. marca 2023, je na OŠ Frana Roša potekala zaključna prireditev 36. Roševih dnevov, literarnega srečanja najboljših mladih ustvarjalcev 8. in 9. razredov osnovnih šol. Na njej je sodelovala tudi naša učenka Mia Šuc iz 9. c s kratko zgodbo Z vetrom. Med 44 prijavljenimi literati iz vse Slovenije je bila izbrana med 20 avtorjev, katerih besedila so objavljena v zborniku.

Strokovno komisijo sta sestavljali sodobna mladinska pisateljica Neli Kodrič Filipić ter pesnica, lektorica in dramaturginja Barbara Korun, ki sta na dan podelitve priznanj vodili tudi literarni delavnici za nagrajene učence in njihove mentorje.

Mladi literati so ponovno pokazali svojo ustvarjalnost in kot subtilni opazovalci sveta in dogajanja okoli sebe prenesli svojo poglede na svet v jezik poezije.

Namen Roševih dnevov je, da se mladi osnovnošolski ustvarjalci srečajo, izmenjajo izkušnje ter spoznajo moč slovenske besede, prebirajo svoja dela in se seznanjajo z literarnimi dosežki svojih vrstnikov in odraslega avtorja, ki je vsako leto gost na srečanju.

Mia, želimo ti še veliko ustvarjalnega navdiha!

Dostopnost