(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

DREVO ŽIVLJENJA

Dojenček je največje darilo, ki ti ga lahko podari življenje. Je sad brezmejne ljubezni, ki s svojim rojstvom svet obdari z mirom, radostjo in veseljem. Nevedoč namreč popravi zlomljena srca in v njih posadi drevesa blaženosti. Drevo simbolizira življenje. Vzklije, raste in se razvija. Danes simbolično sadimo drevo življenja in s tem obeležujemo rojstvo vsakega dojenčka.

Dojenček raste, se razvija, uči, opazuje in čuti. V toplem poletnem jutru sedi na zeleni travi in občuduje neizmerno lepoto skrivnostne narave. Posluša čudovito petje ptic, vonja dišave pisanih cvetlic in opazuje dereče potoke. Kmalu ugotovi, da je zmožen več kot le razmišljati. Zmožen je čutiti …

Čas hitro teče in že je tu obdobje šolanja. V tem obdobju se otrok  razvija, uči in išče. A v kratkem pride do spoznanja, da mu v šoli ne morejo odgovoriti na vprašanje: »Kdo sem?« To mora ugotoviti sam. In bolj kot se trudi najti odgovor, bolj je izgubljen. Hitro pa ugotovi, da na vsako vprašanje ni možno odgovoriti. Vprašanje je potrebno čutiti, živeti in preboleti. Če se predolgo sprašujemo, pozabimo živeti in izgubimo najlepše obdobje življenja, otroštvo. Vse kar loči odraslega od otroka je namreč to, da odrasli razmišljajo z glavo, otroci pa z razigranim in iskrenim srcem.

V petek, 26. maja, smo s kulturnim programom (Kaja Žnidarec z razmišljanjem Drevo življenja) povezovanjem in petjem (Nija Pijuković Slatinek – Heal the world) sodelovali na prireditvi Drevo življenja.

V idiličnem zelenem okolju parka smo se predali bogatim vsebina parka in si predstavljali, da bomo lahko kakšno šolsko uro proti koncu šolskega leta preživeli ravno v Kneipp parku ter občudovali poslikan panj, v katerem pa ni čebelic. Zato ga bomo brezskrbno odprli, pokukali vanj in brali ter raziskovali bogato šmarsko turistično ponudbo ter zanimivosti o čebelah.

Panj je poslikala šestošolka ZARJA IGLIČ ob pomoči sestrice Vite ter mentorice Silve Mešiček Schmidt

Foto: Tomaž Žnider, povezovalke programa: Nija Pijuković Slatinek, Kaja Žnidarec z mentorico Mateja Voh

 

Foto: Tomaž Žnider, poje Nija Pijuković Slatinek

 

Foto: Tomaž Žnider, zalivanje zasajene jelše – DREVESA ŽIVLJENJA

Foto: Tomaž Žnider; PANJ, ki ga je poslikala ZARJA IGLIČ

Foto: Tomaž Žnider

Foto: Tomaž Žnider

 

 

Dostopnost