(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

RAZMISLEK PRED ODHODOM

Obstajajo ljudje, ki si jih izberemo. In obstajajo ljudje, ki izberejo nas.

 

Šola je tista ustanova, v katero otroci morajo. Starši imate možnost izbire šole, torej ljudi, katerim zaupate svoje otroke in njihovo prihodnost. In to ni nekaj zanemarljivega; to od nas, vseh zaposlenih na šoli, zahteva veliko mero odgovornosti, da iz majhnih ljudi poskušamo oblikovati samostojne, odgovorne raziskovalce življenja, ki skozi čas odraščanja spoznajo prave vrednote, kot so prijatelji in dobri ter kvalitetni medsebojni odnosi.

In v petek, 14. februarja,  se  izteka  tudi za drugo skupino šestošolcev zimska šola v naravi, za mnoge prva prava preizkušnja vzdržljivosti z odhodom od doma brez staršev, nekajdnevnim bivanjem nekaj sto metrov višje od doma, celodnevnim preživljanjem s sošolci in učitelji … Vse to so dogodki, ki otroke vsaj malo spremenijo, saj so se morali zanesti nase, na svoje občutke, se prilagajati, biti strpni, spoznavati svoje sposobnosti in spretnosti, za katere morda niso vedeli (ali verjeli), da jih imajo in zmorejo …

Vse to in še kaj več se je zgodilo na Arehu …. In to zato, ker ste zaupali – svojim otrokom in nam, šoli. Zaupali ste  in se tudi zato lažje odločili za bivanje brez mobilnikov. In če je kdo dvomil, je skozi to novo izkušnjo spoznal tudi delček sebe. A to smo starši! Težko je začeti, a prej ko začnemo popuščati nevidno popkovino, lažje je, ko se utrga.

Toda vez, če je prava, ostane za vedno. Hvala, ker ste nas izbrali in nam zaupali. In hvala vsem učiteljem, ki ste se trudili otrokom približati smučanje in poskrbeli za njihovo varno bivanje.

Zimski šoli v naravi  pa skupaj pomahajmo v slovo  jutri ok. 15. ure pred šmarsko šolo.

Srečno!

Dostopnost