(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

BRALNA ZNAČKA ZA STARŠE

Otroci se izoblikujejo v bralce v naročjih svojih staršev. (Emilie Buchwald)

Spoštovani starši,

na naši šoli že več let izvajamo bralno značko za starše z namenom, da tudi na ta način spodbudimo družinsko branje, ki pomembno vpliva na bralno pismenost otrok. Letos mineva 60 let od začetkov gibanja Bralna značka na Prevaljah, ko se je, kot je zapisal pisatelj Tone Seliškar, izpod Pece in Uršlje gore dvignila beroča vojska. Želimo si, da bi bila ta beroča vojska vedno večja, zato vas vabimo, da se vključite k bralni znački za starše in tako z lastnim zgledom spodbudite k branju tudi vašega otroka.

Do konca aprila preberite štiri knjige. Lahko so leposlovne, strokovne, tudi knjige, ki jih bere vaš otrok. Na spletni stani naše knjižnice je objavljen seznam knjig, ki so jih starši brali doslej, morda vam bo v pomoč pri izbiri. Po e-pošti knjiznica@os-smarje.si pošljite podatke o naslovu in avtorju prebrane knjige, če utegnete, še kakšno misel iz nje. Te podatke lahko napišete tudi na list, ki ga vaš otrok prinese v šolsko knjižnico. Ob koncu leta boste prejeli bralno priznanje, če bodo razmere dopuščale, pa bomo organizirali srečanje z izbranim gostom.

Če se odločite za sodelovanje, izpolnite prijavnico, ki jo otrok vrne razredničarki oz. razredniku.

Knjižničarki: Monika Javornik in Monja Šalamon                                                                                                         Ravnatelj: Mitja Šket

 

PREDLOGI STARŠEV ZA BRANJE IN NJIHOVA MNENJA O PREBRANEM

 

 

Dostopnost