(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

VPIS V SREDNJO ŠOLO

Spoštovani učenci in starši devetošolcev!

V preteklem tednu so razredniki učencem poslali navodila glede izpolnjevanja prijav za vpis v srednjo šolo.

Ministrstvo je določilo, da je rok za oddajo prijave prestavljen na 11. 5. Prenos že oddanih prijav bo možen do 16. junija. Vpis v srednje šole bo potekal od 30. junija do 6. julija. Izpiti nadarjenosti za vpis v tiste srednje šole, kjer je to potrebno, se bodo izpeljali v začetku junija.

Glede na okrožnico, ki jo je ministrstvo na osnovne šole poslalo 20. 4. 2020, in glede na želje staršev ter zaradi bolj preglednega in lažjega poteka oddaje prijav smo se odločili, da prijave posredujete na OŠ Šmarje pri Jelšah, kjer jih bomo pregledali, požigosali, podpisali ter jih posredovali srednjim šolam. Na šoli lahko prevzamete tudi prazno prijavo v primeru, da je doma nimate možnosti natisniti.

Izpolnjene prijave lahko na OŠ Šmarje pri Jelšah prinesete v sredo, 22. 4., od 10. do 11. in od 16. do 17. ure pri vhodu garderobe višja stopnja – predmetna stopnja.   V omenjenih terminih lahko pridete iskat tudi prazno prijavnico, v kolikor jo potrebujete.

Prijave izpolnite, podpišite (starši in kandidat – učenec) in pošljite na OŠ Šmarje pri Jelšah do 5. 5. 2020 oziroma jih 5. 5. 2020 prinesite dopoldan med 10. in 11. uro ali pa  popoldan med 16. in 17. uro.   

Pred oddajo lahko izpolnjene prijave kadarkoli pošljete v pregled in morebiten popravek psihologinji Jerneji Kocman na elektronski naslov jerneja.kocman@os-smarje.si.

Predvsem je pomembno, da je na prijavi zapisano: ime in priimek učenca, ime šole in program ter da je na 2. strani spodaj podpis učenca (kandidata) in vsaj enega starša.

PREVZEM UČENČEVIH STVARI V ŠOLI

Obveščamo Vas, da bo v zgoraj omenjenih terminih ponovno  mogoče  prevzeti še učenčeve šolske potrebščine, športno opremo in druge stvari, ki so jih imeli v garderobnih omaricah oziroma v učilnicah pred zaprtjem šole.

Način predaje učenčevih osebnih stvari: v šolo ne boste vstopali, ampak počakate pred vhodom v garderobo z ustrezno zaščitno masko na primerni varnostni razdalji. Otrok naj vam doma pove številko garderobne omarice oziroma razred in oddelek, ki ga obiskuje, da bo delo hitreje potekalo.

Na dvorišču se ne zadržujte dlje, kot je potrebno.

Hvala za razumevanje in OSTANITE DOMA.

Kolektiv OŠ Šmarje pri Jelšah

Dostopnost