(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

Spoštovani starši!

Obveščamo vas, da smo danes prejeli še zadnje potrebne  podatke z vaše strani in še nekaj navodil s strani ministrstva za izobraževanje, da smo lahko  dokončno oblikovali  protokol in vse aktivnosti ob prehodu izobraževanja na daljavo v izobraževanje na šoli za 1. triado, ki bo steklo v ponedeljek, 18. maja 2020 z dani situaciji prilagojeni organizaciji dela v šoli.

Vzgojno-izobraževalni proces in vse ostale aktivnosti se bodo skrbno izvajale v skladu s higienskimi priporočili NIJZ (gl. spodaj priloženo sliko o SPLOŠNIH HIGIENSKIH UKREPIH proti širjenju okužbe s KOVID-19),  na katere bodo učence opozarjali plakati oz. infografika, nameščena na različnih mestih po vseh naših  šolah.

Po  tleh so prilepljene talne označbe, s katerimi je označen enosmerni koridor gibanja učencev po šoli s ciljem vzdrževanja predpisane medosebne razdalje.  Označbe (pike) učenci upoštevajo tudi na šolskem dvorišču, ko izstopajo oziroma vstopajo v šolski avtobus oziroma se nahajajo na dvorišču.

ZAŠČITNA OPREMA: učenci 1. triade zaščitnih mask ne nosijo. Vsi zaposleni zaščitne maske nosijo.

PREVOZ VOZAČEV je organiziran s šolskim avtobusom, na katerem je ravno tako  potrebno upoštevati varnostne ukrepe za preprečevanje morebitne okužbe z novim koronavirusom. Za ukrepe je poskrbel prevoznik.

Vozni red šolskega prevoza vam bo posredovan jutri po 12. uri z vsemi ostalimi podrobnimi informacijami za vašega otroka.

Prejeli boste informacije, kot  so: učna skupina, v kateri bo vaš otrok preživel čas jutranjega varstva, pouka in podaljšanega bivanja; podatek o   učilnici, v kateri bo imel mizico in stolček (dodeljen sedežni red); informacija glede otrokove garderobe;  napotki glede vstopanja v šolo, gibanja po šoli, odhajanja domov; izvajanje šolske malice v razredu in kosila v šolski jedilnici; navodila glede vračanja knjig v šolsko knjižnico (ta bo sicer zaprta); navodila o tem, kaj otrok prinese s sabo v šolo prvi dan in informacija o postopku ukrepanja šole   v primeru, da otrok zboli v šoli oziroma kaže simptome okužbe s KOVID-19.

V upanju, da bomo z dobro voljo in dobro organiziranostjo poskrbeli za čimbolj varno vrnitev učencev v šolske klopi, se vam zahvaljujemo za zaupanje in razumevanje.

Kolektiv OŠ Šmarje pri Jelšah

HIGIENSKA PRIPOROČILA USMERJENA V OPOZARJANJE NA:

  • redno umivanje rok z vodo in milom,
  • upoštevanje pravilne higiene kašlja in kihanja,
  • vzdrževanje zadostne medosebne razdalje (1,5 do 2 metra),
  • odsvetujemo zbiranje v skupinah na celotnem območju šole in v šoli (razen v okviru svoje učne skupine) IN
  • redno prezračevanja prostorov v času pouka.
  • Kaj lahko storim, da preprečim širjenje novega koronavirusa:

Dostopnost