(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

Naše prvošolce smo v svet branja popeljali v četrtek, 17. septembra, na dan zlatih knjig in ob uradnem začetku branja za bralno značko, ko smo jim slovesno predali darilno slikanico Društva Bralna značka Smejalnik in cvililna zavora avtorja Slavka Pregla in ilustratorja Kostje Gatnika.

Zvedavi pogledi naših najmlajših, navdušenje nad lutkama Olijem in Piko, ki sta spremljali knjižničarki Moniko in Monjo, in veselje ob prejemu slikanice so zaznamovali praznični dan. Prvošolci so z zanimanjem prisluhnili pravljici Tiho, tukaj beremo!, zgodbi o zelo vztrajnem volku, ki se je učil brati. Čeprav je počasi napredoval in je z nerazločnim branjem v slabo voljo spravljal živali na kmetiji, je na koncu postal pravi bralni mojster.

Sicer pa so se prvošolci strinjali, da so tudi oni kdaj slabe volje. Največkrat takrat, kadar jim starši pozabijo vključiti smejalnik in zategniti cvililno zavoro. Kako se to naredi, vam seveda ne bomo izdali, če prelistate slikanico, pa boste hitro našli odgovor tudi na to.

S slovesnim dogodkom smo prvošolce povabili k branju ter jim zaželeli, da bi radi prihajali v knjižnico in z zanimanjem odkrivali knjižne zaklade.

Knjižničarki M&M

Dostopnost