(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

Spoštovani starši in skrbniki!

Glede na izboljšano epidemiološko sliko v državi je Vlada Republike Slovenije v sredo, 20. 1. 2021,  sprejela nov Odlok, s katerim se začasno prepoveduje zbiranje ljudi v osnovnih šolah, razen za učence od 1. do vključno 3. razreda v Gorenjski, Koroški, Obalno-kraški, Osrednjeslovenski, Podravski, Pomurski, Primorsko-notranjski, Zasavski regiji in tudi naši Savinjski regiji.

Iz tega izhaja, da bo od torka, 26. 1. 2021, vzgojno-izobraževalno delo za učence od 1. do vključno 3. razreda potekalo v prostorih naših šol.

Zaradi lažje organizacije dela vse starše prvo-, drugo- in tretješolcev prosimo ta vikend za sodelovanje, saj bomo ponovno  zbirali podatke o številu otrok v jutranjem varstvu in  podaljšanem bivanju,  učencih vozačih, natančne časovne termine odhodov iz šole … zaradi lažje organizacije dela v želji, da postorimo pred vstopom učencev in delavcev v šolo vse, da zagotovimo čimbolj varno  okolje, v katerem bo možnost okužbe s koronavirusom čim manjša.

Ta konec tedna  izkoristite tudi za to, da otroke počasi pripravite na ponovni vstop v šolo, jih opozorite na higienske varnostne ukrepe, ki jih bo potrebno upoštevati (na vzdrževanje predpisane medosebne razdalje, umivanje rok, po potrebi razkuževanje, predvsem pa nošenje maske izven svoje skupine – razreda, to je po hodnikih, v garderobi, na poti do jedilnice …), o čemer se bodo na primeren način z njimi pogovorile tudi učiteljice. Naj ne bo odveč še poudarek, da v šolo prihajajo izključno zdravi otroci.

Samo naše  odgovorno ravnanje bo zagotovilo za izvajanje pouka v šolskih prostorih in s tem odpiranje možnosti, da se vrnejo v šolske klopi  v prihodnjih tednih tudi ostali učenci. Vsa podrobna navodila boste prejeli pred ponovnim vstopom  otrok v šolo.

V upanju na uspešen in zdrav  povratek se veselimo srečanja z vašimi otroki – našimi učenci.

Mitja Šket, ravnatelj

 

 

Dostopnost